Det är den där allra första, näsan lite chockerande varma vårdagen som peppigt nog infaller på en fredag. Vi vinkar av barnen hemma som ska ha fredagsmys med min lillebror och börjar promenera nedåt i kvällssolen. Vi ska nämligen till Annelundsparken för att gå på smygpremiären av ett nytt ställe som egentligen öppnar imorgon men vi är några som bor i närheten som fått äran att komma en kväll innan den stora öppningen. På vägen dit sannar vi till hos några vänner för att ta en fördrink sen går vi allihopa mot parken. Restaurangen ligger en bit in i parken så vi går längst grusgångarna och spanar in allt som börjat komma upp i odlingsbäddarna. Framme! Här i ett av parkens stora hus som länge stått tomt har det alltså blivit resturang, deli och bageri. Så spännande! Såhär såg inbjudan ut som låg i vår brevlåda en dag. En handskriven meny från ett anteckningsblock 📝 Bådar gott! Jag har på mig en ny blus och kjol från By Malene Birger som jag älskar. Där på verandan ska vi sitta sen men jag passar på att gå upp på balkongen för att titta på utsikten över stan samt titta runt lite inne innan det blir alltför mycket folk. Absolut inspirerat av Atelier September men vad gör det när det är såhär fint och man aldrig någonsin tröttnar? Alla gamla snickerier, dörrar, fönster, tak, golv och platsbygd inredning har bevarats. Bara fräschas upp med vit färg. Kvällens viner står uppradade och det verkar som att alla gäster kommer få med sig en kasse med lokala råvaror. På lördagsmornar kommer de även ha försäljning av ägg, en kasse med säsongens lokala råvaror och färskt bröd såklart. Dröm att ta en morgonpromenad till parken och komma hem med detta 🙌🏼 Efter lite bubbel och mingel är middagen serverad. Här har vi sojabakad fjällröding, vitvinssås, regnbågsrom och citronfänkål. Löjligt gott! Blomsterarrangemangen har inte riktigt hunnits med men massor av blommor står i stora urnor på golvet i väntan på att få bli buketter till morgondagens stora öppning. Till efterrätt blir det provsmakning av en slags semla men som de gjort om till några olika våriga varianter. Den med smak av rabarber och kardemumma var min favorit. Mätta och med en kasse fylld av rabarber, ramslök, sparris, rädisor, sallat, ägg och fortfarande ugnsvarmt bröd i famnen promenerar vi hem väldigt upprymda efter kvällens fem plus upplevelse 🌟🌟🌟🌟🌟 Foto: 1, 2 & 5 @theheckneygardener, 3 @littleduckthepicklery, 4 @ellendixdotter, 6, 7, 8, 9 @atelierseptember, 10 @jenniewallden, 11 @clararosenkrantz, 12 @apotek_57, 13, @supportlocal_cph