JOHANNA BRADFORD
Välkommen till min blogg om inredningstankar, dagdrömmar, vårt hus Rapphönan Nr.9 samt livet i stort och smått. Plus allt annat som inspirerar mig och förhoppningsvis er.
Annons

Trädgårdsbuketten i januari

Igår när jag upptäckte att det tittade upp massvis med snödroppar i vår gräsmatta gick jag direkt ut för att plocka en liten bukett. Årets första trädgårdsbukett redan i januari. Medan jag plockade de små dropparna kom jag på idén att jag ska utmana mig själv genom att dela med mig av en trädgårdsbukett i månaden. Vissa månader kommer säkert bara bli någon kvist eller liknande men så får det vara för all inspiration som bidrar till att gräva där man står känns som bra inspiration tycker jag. Tänker mycket på Karin Larsson som plockade in syrenkvistar från trädgården på Lilla Hyttnäs för att driva upp under vintern. Det var så man fick göra då om man ville pryda sitt hem med snittblommor mitt i vintern. Tänk vad mycket som hänt sedan dess.

Annons

Annons

Jag placerade snödropparna i en fin liten japansk urna som jag köpt av RY.AR.YA.

Blommor är så fascinerande tycker jag. Kolla den där vackra klockan med grönt längst ut inuti droppen. Så coolt att det blir sådär år efter år. Med färgerna på precis rätt ställe.

Annons

Kanske är det så att man uppskattar dem som allra mest när de växer precis utanför fönstret.

Det var januari månads trädgårdsbukett det. En liten urna fylld med snödroppar. Det vore så kul om ni också hängde med på detta initiativ och delade era trädgårdsbuketter under #månadensträdgårdsbukett så fyller vi sociala medier med härodlad inspiration året runt. Vill även passa på att tipsa om både #blomsteruppropet och #slowflowerssweden där det finns massor med inspiration och fakta kring det här med blommor i säsong.

5 kommentarer till “Trädgårdsbuketten i januari”

 1. Inger skriver: 31 januari 2020 kl 22:58

  Underbara och så doftar de ?.. helt ljuvligt !


 2. Överkalixtösen skriver: 31 januari 2020 kl 23:00

  Här uppe i norr är det snöstorm just nu, så det är nog några månader innan vi här uppe vid Polcirkeln kan hitta någon härodlad inspiration att dela med oss av. ?


  1. Johanna Bradford skriver: 31 januari 2020 kl 23:24

   En kvist av valfritt duger minst lika bra ?


 3. Matilda skriver: 1 februari 2020 kl 09:52

  Så inspirerande och bra initiativ! Få saker ger mig så mycket klimatångest som snittblommor, som dessutom ofta är hårt besprutade! Dåligt för miljön på så många sätt att jag liksom inte kan uppskatta skönheten i fredagsnyheter etc på bloggar och instagram.


 4. tvättställsblandarenivito.se skriver: 8 februari 2020 kl 10:18

  Så vackra:)


Dela på:
Annons
Laddar