JOHANNA BRADFORD
Välkommen till min blogg om inredningstankar, dagdrömmar, vårt hus Rapphönan Nr.9 samt livet i stort och smått. Plus allt annat som inspirerar mig och förhoppningsvis er.
Annons
Innehåller reklam för egen verksamhet

Allt om vårt badrum

Har ni sett den senaste filmen från vårt badrum än? Där får ni ju följa med på en ordentlig rundvandring och så lovar jag att göra ett inlägg om precis alla produktval så att ni kan hitta till allt. Jag får nämligen massvis med frågor om vårt badrum så i detta inlägg tänker jag samla all information så att ni enkelt kan hitta till det ni undrar om. Skulle jag mot förmodan missa något är det bara att fråga här i kommentarsfältet så svarar jag. Nu kör vi!

Istället för att köpa en klassisk badrumskommod har vi satt in två stycken skåp samt en lådmodul i mitten i kulören Rauk Lime från Cupboards & Goods. Mitten sektionen drog vi ut lite så att den annars raka liten fick brytas av lite och för att det verkligen skulle få en inbyggd och platsbyggd känsla satte vi golvlisten framför, så att den liksom löper runt hela badrummet.

I skåpen fick vi såga ur lite för att kunna sänka ner de ovala porslinshandfaten från Badex. Tvättställsblandaren heter Lady och ingår i en serie med olika varianter av blandare men just denna är en så kallad trehåls tvättställsblandare. Eftersom att det krävs tre hål för att montera den.

Den stora runda spegeln är från &Tradition och vägglamporna är från Nacka Byggnadsvård. Knopparna heter Slottsstaden och kommer från Byggfabriken. Även kroken som handduken hänger på är från Byggfabriken och heter Dubbelkrok Ekollon. Bänkskivan och stänkskydden är i Carraramarmor och är tillverkade av Ahlgrens Marmor i Herrljunga.

Sminkspegeln är från Miller och den hittade jag på Stonefactory.

Smyckeskrinet i tenn har jag köpt på auktion och vasen är ett loppisfynd.

Framför fönstret står rottingsoffan från Afroart och bredvid står ett gammalt runt bord som jag köpt på auktion.

Krukan där på bordet med en fjädersparris i kommer från Bergs Potter.

De dubbla handduksstängerna är från en serie som heter Haga från Badex.

I fönstren sitter väldigt enkla gardiner som jag sytt i ett randigt tyg med bäckebölja struktur. Tyget köpte jag på Furulunds i Borås men här hittade jag det online. På varje kortsida har jag skapat en smal kanal med hjälp av vanlig raksöm, kanalen har jag sedan trätt på en gardinvajer och fäst med hjälp av ögla och krok.

Mittemot handfaten är ingången till dusch- och badutrymmet och bredvid öppningen hänger ett högt vitrinskåp från Cupboards & Goods.

Badkaret är ett inbyggnadsbadkar från Gustavsberg, modellen heter Duo eftersom att båda ändor är sluttande.

Badkarsblandaren ingår även den i serien Lady. Duschblandaren har jag ingen bild på här men den syns i filmen och heter Maxima Classic.

Kaklet heter Subway Half Tile och den lilla decorlisten heter Albert, båda i färgen Vintage White från Byggfabriken. Bastudörren och fönstren är tillverkade av en lokal smed.

Golvet består av plattorna Hexagon 127mm i färgen White, Square 106mm i färgerna White samt Green, Square 151mm i färgen White (övergången mellan de olika) och Rectangle 24mm i färgen Green som bård. Cementgrå fog har använts både till golv och väggar.

Det var nog det hela. Men som sagt – undrar ni något mer är det bara att fråga. Just det! Alla väggar är målade i kulören Portland Stone från Little Greene.

Foto: Alice.J 

36 kommentarer till “Allt om vårt badrum”

 1. Terese WElisabethterese.se skriver: 13 februari 2020 kl 07:27

  Så otroligt fina bilder på ett otroligt fint badrum. Så genuint och med känsla. Låter som att jag ska dela ut ett pris haha. Hursomhelst, ett badrum som håller länge i både stil och kvalitet. Älskar det! Och att ha tavlor i badrummet ?


 2. vita_margarita skriver: 13 februari 2020 kl 07:38

  Så himla snyggt! Gediget och fint.
  ….men en undran: är det inte jobbigt att ratta in rätt vattentemperatur med dubbla vred? Det är ju enklare med enkelvred. (Fast jag förstår att de estetiska fått gå före det praktiska? )


 3. Ida-Karolina skriver: 13 februari 2020 kl 08:45

  Wow vilket badrum! Du eller ni har verkligen fingertoppskänslanär det kommer till inredning. Så fint, där är mycket man velat ha hemma hos sig själv. Lite bäckebölja-tyg får nog allt beställas hem 🙂


 4. Emmablogg.lantliv.com skriver: 13 februari 2020 kl 09:02

  Så fantastiskt fint det blivit!


 5. Ann skriver: 13 februari 2020 kl 09:16

  Nu tappar jag andan- igen! Ojojoj va fint och återigen hemtrevligt på samma gång. Du är verkligen helt fantastisk på att få till det.??? Grattis än en gång!


 6. Malin skriver: 13 februari 2020 kl 10:49

  Helt galet fint! En klädfråga ? Var är dina skinnbyxor ifrån som du har i filmen?


 7. Sofia skriver: 13 februari 2020 kl 11:31

  Jättefint! Ni måste bo kvar så att ingen får för sig att riva ut det igen… Är nyfiken på vad som finns innanför glasdörren med brudslöja på handtaget. En extra toalett?


  1. Johanna Bradford skriver: 13 februari 2020 kl 15:42

   Haha, säljer vi gör vi det med andra klausul om att badrummet måste bevaras ? Det är först en liten ”tambur” sen kommer trapphuset. Syns tydligare på första filmen om badrummet om du är nyfiken på att se mer.


 8. Johanna skriver: 13 februari 2020 kl 12:02

  Johanna, det är uuunderbart! Det förstår jag ju såklart att du vet, du är ju hjärnan bakom det hela. Hoppas ni njuter av detta innerligt! Fantastisk fint och praktiskt!


 9. Linnea skriver: 13 februari 2020 kl 12:14

  Jag undrar över dörren till trapphuset, med glas i. Är den nytillverkad eller såg den ut så när ni köpte huset eller har ni modifierat en befintlig dörr och lagt till glaset?

  Tack på förhand!
  Linnea


  1. Johanna Bradford skriver: 13 februari 2020 kl 15:31

   Det är en gammal dörr som modifierats med en ny glasruta.


 10. Sanna skriver: 13 februari 2020 kl 15:03

  Wow, så fint! ?
  Jag är nyfiken vad ert badrum har kostat? Vi håller på att renovera hemma och har svårt att prioritera vad som ska få kosta och vilka saker vi kanske kan välja budgetalternativ til. Hur har ni tänkt med sånt?


  1. Johanna Bradford skriver: 13 februari 2020 kl 15:30

   Tack snälla!
   Helt ärligt har vi inte räknat ihop ordentligt vad det landade på tillslut. Men billigt har det inte varit då vi verkligen ville bygga vårt drömbadrum som ska leva länge 🙂


 11. Hanna skriver: 13 februari 2020 kl 15:15

  Fiiint!
  Ja, jag undrar också vad badrummet har kostat?


  1. Johanna Bradford skriver: 13 februari 2020 kl 15:26

   Tack snälla!
   Bra fråga 😉 Vi har inte vågat räkna efter ordentligt.


 12. Lina skriver: 13 februari 2020 kl 17:25

  Får man fråga vart det är för torkad bukett i slutet på bilden? Så skir och fin!


 13. Anna skriver: 13 februari 2020 kl 20:00

  Otroligt fint, verkligen tidlöst, hemtrevligt och gediget


 14. Malin skriver: 13 februari 2020 kl 20:09

  Hej Johanna! Jag älskar ert badrum det är drömmen och undrar vad fördel/nackdel är med inbyggt badkar skulle du säga?
  Sen undrar jag på golvet och partiet mellan de två olika golven, är det både en square och en rektangulär platta eller har man kapat square på mitten? Du skrev bara ut en square 151 på den ytan och sen beskrev du den smala gröna. Hoppas jag inte läst slarvigt. Är pärlsponten i en färg och kommoden i en annan? Matchar väldigt bra i färg. Ni har gjort fantastiska val och är så tacksam över ditt jobb och givmildhet att sätta ihop detta inlägg för oss som blir inspirerade.


  1. Johanna Bradford skriver: 13 februari 2020 kl 22:06

   Hej och tack snälla!
   1. Bättre avställningsyta, lättare städ. Inte kommit på någon nackdel än.
   2. Kapat en 151
   3. Det stämmer! Dom är vääääldigt lika. Inte mycket som skiljer.


 15. Maria skriver: 13 februari 2020 kl 20:50

  Jättefint badrum! Undrar om smeden, bor i Borås & vill tillverka ett bordsunderrede & behöver tips på en bra smed?


 16. sofie skriver: 13 februari 2020 kl 21:46

  Men jag tror jag smäller av vilket underbart badrum!!!! Snyggaste jag sett!


 17. Erika skriver: 14 februari 2020 kl 08:48

  Jag är mer nyfiken på dina två våndor, fläkten och trapphuset. Hittade du en fin fläkt till badrummet, eller gav du upp?Och kan vi inte få det stora trapphusinlägget med målad panel, ny tapet, dörrar, taklampa osv. Bradford-huset är bättre följetong än ”Hem till gården”. Hoppas den håller på lika länge 🙂


  1. Johanna Bradford skriver: 16 februari 2020 kl 20:02

   Haha, ja fy farao vad jag hatar den där fläkten. Är nog därför jag inte skrivit något om den.. Jag fick ge upp. Vi rådfrågade både elektriker och vvs-killen och ingen av dom rekommenderade att bygga in fläkten i väggen som kändes som det snyggaste alternativet. Så det fick bli en från Fresh.
   Trappen är inte klar än och helt ärligt står det helt still just nu så det inlägget dröjer 🙂


 18. Cecilia skriver: 14 februari 2020 kl 08:54

  Oerhört fint Johanna! Bor själv i ett 20-talshus och har renoverat så tidsenligt som möjligt. Ett problem vi upplevt är att få hantverkare att kakla tätt som man gjorde förr (och som jag älskar). Har för mig att du satt kakel tätt i ett tidigare kök. Har ni funderat över det och gjort avvägningar? För och nackdelar? Funderade ni över färg på fogen?


  1. Johanna Bradford skriver: 16 februari 2020 kl 19:57

   Tack snälla! Ja detta är typ det enda jag är lite ”missnöjd” över med badrummet. Att vi inte stod på oss mer angående fogen. Vi ville gärna ha så sätt som möjligt och de hantverkarna som gjorde badrummet påstod att detta var det absolut tätaste dom kunde sätta för att garantera ett bra resultat. Vi var lite stressade och hantverkarna stod redo så vi sa okej. Såhär i efterhand hade vi kanske tagit in andra hantverkare för att göra just kakelsättningen, vi har haft en annan som kaklat i köket och vår groventré och det är superlätt och fint så det handöar nog bara om att hitta en hantverkare som känner sig trygg i att sätta utan så kallade ”kryss” som hjälp. Angående fog frågade byggfabriken vilken färg de rekommenderade så jag lyssnade helt på dem.


 19. Elinor skriver: 14 februari 2020 kl 20:26

  Så fint verkligen, drömbadrum!
  Du nämner i filmen att ni har ”bad och dusch” i den ena delen, men är det en dusch där? Eller duschar ni i badkaret?

  Är så nyfiken på vad som finns i hörnan mittemot badkaret, bakom toalettväggen 🙂


  1. Johanna Bradford skriver: 14 februari 2020 kl 20:49

   Tack! Det är en dusch där. Kom
   Tyvärr inte med i bild men jag tror man ser en glimt i filmen. Eller i den första filmen från badrummet.


 20. Johanna skriver: 15 februari 2020 kl 05:57

  Nu har jag läst inlägget flera gånger. Så otroligt fina bilder. Vilken fingertoppskänsla du har ?

  Den ena dörren ser ut att vara samma nyans som väggarna, är det Portland Stone (inte mid, dark utan bara Portland Stone)?
  Den andra dörren såg vit ut. Vilken färg och nyans är den målad med?

  Hur mycket extra tyg tig du för att skapa rynkor i gardinen? Alltså hur bred blev gardinen i förhållande till gardinen?

  Tack på förhand! Ert badrum blev fantastiskt fint! Härligt med rumskänslan och soffan.


  1. Johanna Bradford skriver: 15 februari 2020 kl 07:52

   Tack snälla!

   Portland stone stämme bra.
   Den vita var målad när vi flyttade in så tyvärr ingen aning om kulör men gissar på att det är en klassisk vit med lite gult i sig som ofta används i äldre hus.
   Jag mätte inte tyget alls, mer än på längden utan körde på känsla 🙂


 21. Rebecka- skriver: 16 februari 2020 kl 17:37

  Hej Johanna! Vilket fantastiskt härligt badrum- tack för all inspiration! Jag har en fråga ang väggfärgen- är det Portland Stone i våtrumsfärg-tappning eller har ni bara använt den vanliga färgen så att säga? // Rebecka


  1. Johanna Bradford skriver: 16 februari 2020 kl 19:14

   Tack! Vad roligt att du gillar.
   Det är faktiskt portland stone, i den vanliga väggfärgen från Little Greene. Trots att den egentligen inte rekommenderas till våtrum men eftersom att det inte kommer vattenstänk dit gjorde vi en chansning 🙂


 22. Emma skriver: 24 mars 2020 kl 20:31

  Så otroligt vacker och harmoniskt, och tack för att du är så bjussig! Står själv inför mitt livs första badrumsrenovering så försöker sätta mig in i alla detaljer. Så nu kommer min kanske jättedetaljfråga (förlåt isåfall) men undrar över fogfärgen som jag läste var cementgrå. Jag uppfattar fogen som mörkare på väggen jämfört med golvet, men det kanske bara är ljuset i bilderna? Har fogen på väggen jfrt med golvet samma bredd, 1,5 mm? Grattis igen till drömmarnas badrum!!


 23. Camilla skriver: 23 april 2020 kl 08:35

  Vilket dröm badrum. Där man skulle gärna spendera sin tid. Vi håller också på och planerar badrum och jag är lite nyfiken på vad ni har för övrig belysning. Vad har ni för belysning i taket?


 24. Joanna skriver: 26 april 2020 kl 19:16

  Tack för fantastisk inspiration, så generös du är! Jag är så nyfiken på er bastudörr och fönster till bastun. Vad är de tillverkade av? Och går de att finna i butik?


 25. Marie skriver: 8 juni 2020 kl 22:01

  Mycket fint badrum. Grattis! Är golvkaklet också från Byggfabriken?


 26. Camilla skriver: 24 juni 2020 kl 08:50

  Hej,

  Vackert! Funderar på bänkskiva i marmor. Hur har ni behandlat er? Hur funkar det med tvål, tandkräm mm?


Dela på:
Laddar