Här ska ni få mitt bästa recept på hur jag skapar det absolut godaste och enklaste adventmyset någonsin. Det börjar såklart med ett besök i Saluhallen. Listan är framme och redo att bockas av. Jag börjar med ett besök hos Frukt Larsson. För att köpa apelsiner men när jag ser att de har svenska päron köper jag några sådana också. På hyllan bakom disken har de dessutom Halländsk honung som kommer bli perfekt till det jag tänkt fixa så en sådan burk får också följa med hem. Missa inte att blicka uppåt nästa gång ni är i Saluhallen förresten. Ljuset från takfönstren är underbart och det finns så mycket fina gamla detaljer. Vidare till Hugo Ericson Ost. För att köpa världens godaste pepparkakor från Göteborgs Pepparkasbageri. Här hittade jag även äppelmust som verkade himla god så jag beslöt mig för att köpa det istället för cider som jag först tänkt. Det är verkligen en del av charmen med saluhallen tycker jag. Att man stöter på råvaror och produkter som man kanske inte först tänkt att man ska köpa men så känns det helt självklart och rätt när man är där. Nästa ställe är ju min favorit som jag inte tror att någon som följer mig lyckats undgå. Nämligen Hilda Nilsson Ost. Dom har ost i världsklass och är sådär härligt nördiga kring just ost. En egenskap jag verkligen värdesätter när det gäller ost. Eller ja, allt faktiskt nu när jag tänker efter. Jag var på jakt efter en brie som jag kunde baka i ugn. Och hittade denna Fougerus som verkade mycket lovande. Älskar sättet alla ostar slås in på här. Och alla anteckningar skrivna direkt på kaklet. Det känns väldigt kontinentalt på något vis. Nöjd ostälskare kallar jag denna bild. Som sagt - ♡ Sen vidare till ett ställe som jag faktiskt aldrig stannat till vid innan men som jag blivit tipsat om. Nämligen Zaytoon som är experter på nötter och oliver. Ägaren var så trevlig och påläst. Jag fick en mindre föreläsning om sortimentet, odlingsländer och skördar. Sedan fick jag smaka en för mig helt ny nöt, nämligen Pilinöten som sägs vara en av de nyttigaste nötterna i världen. Jag skulle ju egentligen bara ha pistagenötter och torkade fikon. Men kom därifrån med en del annat också. Kan varmt rekommendera detta ställe. Finare och färskare nötter har jag faktiskt aldrig stött på här i Sverige. Sista stoppet för denna gången får bli Flickorna Kanold som tillverkar och säljer handgjord choklad av bästa kvalitet. Pralinen där med havssalt på heter passande nog Göteborg och är en riktig klassiker. Den köper jag alltid när jag handlar hos dem. Jag plockade ihop en ask med 12 praliner och några saffranskolor. Kunde inte låta bli att köpa deras chokladkaka med hela mandlar i också. Nu var jag nöjd för den här gången. Utanför saluhallen gick jag förbi ett blomsterstånd där de säljer kransar nu inför jul. Jag velade lite mellan dessa men slog sedan till på den högra gjord av buxbom. En styck välfylld och julig korg. Nu är jag klar med min lilla adventsrunda. Och så redo att åka hem för att sätta tänderna i alla dessa godsaker men det får bli i nästa inlägg för att bespara er att behöva läsa igenom världens längsta blogginlägg i ett svep så kika in lite senare. Fortsättning följer! Foto: Alice.J