Nu är vi hemma från vår runda i Saluhallen och det är dags att packa upp alla godsaker. Sådär! Här har vi hela skörden från min påskrunda och nu är det alltså dags att fixa en god och enkel påsklunch. Men först måste ju buketten komma ner i vatten. Se så fint det blev med de bleka pastellerna ihop med den råa foldevasen. Jag kom på att jag hade en girlang liggandes i skafferiet som jag brukar hänga upp vid påsk. Det fixar jag snabbt! Den är från Afroart och är några år gammal men jag tror att den ska finnas kvar i deras sortiment. Sådär ja. Nu börjar det likna lite påsk här hemma. För att förhöja påskkänslan ytterligare lägger jag upp äggen från Nobelius Fågel på en kökshandduk i min gamla träskål. Världens enklaste och bästa påskpynt eftersom att det även går att äta upp. På tal om att äta så måste jag börja med lunchen nu. Jag börjar med att koka potatisen i en kastrull och ägg i en annan. Under tiden det kokar skär jag upp baguette från Brogyllen och börjar med förrätten. Eller förrättsplock blir det faktiskt. Smälter smör i en stekpanna. Och steker baguetteskivorna gyllene. Under tiden brödet steks hackar jag rödlök. Gräslök. Samt dill och blandar samman i en liten skål. Skivar citron. Och lägger upp alltsammans på en skärbräda tillsammans med en skål löjrom och en skål smetana. Nu är baguetteskivorna klara så jag lägger upp dem bredvid. Då var den delen av förrättsplocket klart. Nu till osten. Här är den. Världens godaste Comté inköpt på Hilda Nilsson. Ni måste prova denna. Den andra osten fick David välja och den heter såhär. En getost som smakar som en fransk blommande försommaräng. Mycket god. Rädisor till. En liten osttallrik har vi här. Nu är förrättsplocket klart och såhär går det alltså till. Baguettskivorna toppar man själv med först smetana. Sen löjrom. Lök och dill hacket. Och så lite citronsaft på toppen. Lägger på en assiett. Skivar upp lite av osten och tar några rädisor. Bland det godaste som finns om man frågar mig. Nu till huvudrätten. Potatisen har kokat klart och jag hackar upp mer rödlök under tiden den svalnar något. Sen tärnar jag potatisen. Skivar matjesfillén. Och lägger upp på tallriken. Äggen har jag kokat och skivar upp i klyftor. Lägger upp dem på tallriken också. Sen börjar det stora toppingkalaset. Först rödlök. Gräslök. Brynt smör. Dill. En klick smetana. Svartpeppar direkt från kvarnen. Och lite flingsalt. Klart! Och redo att ätas upp. Sen blir det kaffe och pralin på maten. Dessa hittade jag på Steinbrenner & Nyberg och jag tyckte att de var fina (och goda) nu till påsk. Svårare än såhär behöver det inte vara att ordna en påsklunch. Tricket är bra råvaror och att det faktiskt är njutningsfullt att införskaffa dem. Älskar Saluhallen 💛 Stort tack till Alice för alla fina bilder och tack till Saluhallen för ett roligt samarbete. Glad Påsk i förväg 🐥