Jag är en ostälskare av rang och tycker att ostbricka det är bland det härligaste och faktiskt enklaste man kan bjuda på. Såhär till jul brukar jag göra kanderade nötter med smak av apelsin som tillbehör. Först hackar jag hasselnötter, mandlar, pekannötter och valnötter grovt. Sedan torrostar jag dem i en stakpanna. Under tiden nötterna rostas skalar jag av det yttersta skalet av en apelsin. Och så lägger jag ner det i stekpannan tillsammans med en nypa salt, lite socker och några matskedar sirap eller honung. Allt det ska smälta ihop på låg värme, rör om lite då och då. När all vätska är borta är det klart och då kan man lägga ut nötterna på bakplåtspapper medan de svalar. Nu på vintern är det så gott att bjuda på någon uppvärmd ost, som bakad brie. Lägg in hela i ugnen på 190 grader i 15 minuter. När nötterna svalat lägger jag ner dem i en glasburk såhär. Passar på att tipsa om en julig välkomstdrink också! Nämligen äppelmust eller vitvinsglögg. Som man toppar med valfri sort mousserande. Jag slängde även på en liten kvist rosmarin. Till ostarna är det ju gott med kex. Jag körde på en mix av dessa tre från serien Göteborgs Utvalda. Den bakade brietårtan toppade jag med färskt fikon, nötter och honung. Supergott att äta med Salinas. På själva ostbrickan har jag fem sorters ostar, surdegskex, havssaltade kex, fikon, granatäpple och några rosmarinkvistar. Drömostbricka om man frågar mig! Och så ligger snön vit utanför. Blir ju knappast juligare än såhär. Hoppas att ni blev inspirerade av min ostbricka och känner er sugna på att fixa med något liknande. Bjud mer, njut oftare som Göteborgskex säger!