När vi blev föräldrar gjorde vi några smarta förändringar i livet för att ha mer tid över till att pussa på Gillis och hänga med varandra. En av dem var att börja handla från Mat.se. Så istället för att trängas i matbutiken och kånka hem kassar kan vi numera handla från datorn hemma och få hem kassarna direkt till dörren. Eftersom att vi har varit så himla nöjda med detta sätt att handla på blev jag väldigt glad när Mat.se frågade om jag inte kunde dela med mig av ett recept jag gillar lite extra nu när vardagen är igång och man kanske inte har all tid i världen till just matlagning. Så här kommer ett recept på en middag som lagas minst en gång i veckan hemma hos oss, väldigt gott och det lagar i princip sig själv i ugnen. Jag har även fått möjlighet att dela med mig av en väldigt förmånlig rabattkod till er läsare så häng med här. Lax och rotfrukter i ugn med kall citronsås! Detta behöver du för 4 portioner: – 2 sötpotatisar – 2 rödbetor – några grönkålsblad – 1 citron – 1/2 granatäpple – 1/2 fänkål – 500g lax – 1 burk créme fraîche – olivolja – dill – lantbuljong – svartpeppar – flingsalt Börja med att skala och skiva rotfrukterna. Fänkålen hyvlar du så tunt du kan, helst med mandolin men kniv går också bra såklart. Lägg på en plåt, salta, ringla olivolja över och sätt in i ugnen på 200 grader. Lägg även laxen på en plåt, salta, ringla över olivolja, lägg på fänkålen, pressa över saften från 1/2 citron och riv lite skal över. Eftersom att rotfrukterna tar lite längre tid än laxen i ugnen kan du göra såsen i väntan på att laxen ska in. Den görs genom att blanda ihop créme fraîche, hackad dill, saft och skal från den anda halvan av citronen, en skvätt olivolja och så brukar jag smaksätta med lantbuljong och sedan smaka av med salt och peppar. När såsen är klar kan du ställa in den i kylen i väntan på servering och sätta in laxen i ugnen när rotfrukterna har cirka 10 minuter kvar. När rotfrukterna nästan är klara kan du riva grönkål över plåten och ställa in i ugnen i cirka 2 minuter. De ska hinna bli krispiga men absolut inte brända. När allt är klart strör du över granatäpplekärnor på rotfrukterna. Sen är det klart att servera! Detta recept går såklart att variera i det oändliga, jag brukar använda mig av de rotfrukter/grönsaker som är i säsong och såsen smaksätter jag lite olika beroende på tillbehören. Denna veckan har Mat.se extra bra priser på kryddmixer och andra produkter som gör att middagen går lite snabbare så passa på att testa någon ny spännande smaksättning. Ett annat tips som jag använder mig av mycket är att klicka sig in under fliken ekologiskt och välja bland deras tusentals ekologiska varor. Som om det inte vore nog med tips på bra grejer har jag ju dessutom ett erbjudande till er. Som nya kunder får ni 200:- rabatt när ni handlar för 500:- och använder er av koden BRADFORD. Mat.se levererar alla dagar i veckan och handlar man innan kl 13 på vardagar kommer leveransen samma dag. En annan smart grej är att alla tidigare inköpslistor sparas och när man handlat några gånger får du upp förslag på det du brukar köpa samt det som borde vara slut utifrån det du brukar handla. Väldigt bra kan jag intyga! Testa Mat.se nu och laga gärna detta till middag en kväll i veckan. Jag lovar att det både är superenkelt och gott!