Nu är det receptdags igen! Denna gången ska jag dela med mig av ett av mina paradrecept som vi ofta äter till söndagsmiddag här hemma. Maten handlar jag ju som ni vet från Mat.se och kan verkligen rekommendera det på alla sätt och vis. Det finns liksom massor med annat kul att hitta på istället för att trängas i affären och kånka kassar. Jag tycker dessutom att det är mycket enklare att hitta de varor man är på jakt efter istället för att irra omkring som en galning i affären. Så föredrar du, precis som jag, att sitta hemma i lugn och ro och handla framför datorn, få leverans samma dag på vardagar om man beställer innan kl 13 och dessutom få mat till ett värde av 200kr tycker jag att du ska testa Mat.se och skriva in koden BRADFORD om du är ny kund och handlar för mer än 500kr så får du 200kr rabatt. Himla bra ju! Nu till receptet. Det uppkom en söndag när vi hade varit på dagsutflykt på Gullholmen (därav det fyndiga namnet hehe..). Vi kom hem ganska sent, orkade verkligen inte åka och handla men ville ändå äta något smarrigt. Pasta, citron, lök, chili, parmesan och persilja kommer man långt på så det har vi alltid hemma. Jag hittade även en påse räkor i frysen som blivit över från fredagens traditionsenliga räkmiddag. Buljong har vi också alltid liggandes i kryddskåpet och som tur var hade vi även ruccola, parmesan och grädde i kylen. Jag svängde ihop denna rätt lite på känsla och det var verkligen förälskelse från första till sista tuggan så Adam tvingade mig att skriva upp exakt hur jag hade gått tillväga. Och tur var väl det för annars hade jag nog inte kommit ihåg exakt hur jag gjorde. Här kommer receptet på min Pasta à la Gullholmen! Det här behöver du för att laga 3-4 portioner: – 1 chili – 3 vitlöksklyftor – 2 schalottenlökar – olivolja – 1 grönsaksbuljongtärning + 2 dl vatten – 2,5 dl vispgrädde – lantbuljong – 400g tagliatelle –1 kruka persilja – 400g räkor – ruccola – svartpeppar – flingsalt – parmesan – citron Börja med att hacka vitlök, schalottenlök och chili. Häll i rikligt med olivolja i en stekpanna och lägg ner vitlöken och chilin. Schalottenlöken ska i en gryta med olivolja. Låt både stekpannan och grytan stå på låg värme länge, löken ska bli helt genomskinlig men absolut inte brännas vid. När löken är klar ska buljongtärningen i tillsammans med vatten och grädde. Låt detta koka ihop och smaka av med salt, peppar och lantbuljong. Nu kan du även koka upp en kastrull med vatten till pastan, lägg i pastan när vattnet kokar ordentligt och glöm inte att salta pastavattnet. Pastan ska absolut inte koka för länge, den ska vara riktigt al dente för den ska nämligen koka klart i gräddbuljongen så att den blir riktigt krämig. Så strunta i att hälla av pastan i durkslag utan ta en pastaslev och lägg över pastan direkt från det kokande vattnet ner i gräddbuljongen och låt koka ihop i några minuter. Under tiden du väntar på att pastan blir klar kan du skala räkorna, strimla persiljan och klyfta citronen. Lägg sedan ner räkorna och persiljan i stekpannan med vitlök och chili. De ska endast fräsa med i pannan i någon minut, ligger de och puttrar för länge blir de sega och det är inte gott. Sådär! Nu är allt klart för servering. Ruccola och citronklyftan lägger du på toppen av rätten och parmesan tar du så mycket du kan med. Enligt min mening kan det dock aldrig bli för mycket av just parmesan så snåla inte med det. Rätten serveras med fördel i lite djupare tallrikar. Lägg först upp pastan, sedan de chili- och vitlöksfrästa räkorna i persilja. Se till att ringla över den goda olivoljan som tagit god smak där i pannan. Toppa sedan med ruccola, parmesan och en citronklyfta per tallrik. Så himla gott! Därför ser jag alltid till att köpa lite extra räkor till fredagsmyset så att det garanterat blir över till denna rätt. Det går såklart bra med burkräkor eller frysta räkor också men bor man på västkusten så gör man. Hoppas att ni blir sugna på att testa denna rätt men framförallt att ni blir sugna på att utnyttja den trevliga rabattkoden på Mat.se.