JOHANNA BRADFORD
Välkommen till min blogg om inredningstankar, dagdrömmar, vårt hus Rapphönan Nr.9 samt livet i stort och smått. Plus allt annat som inspirerar mig och förhoppningsvis er.
Annons

En lista om köp, flikar och känslor

Sofia delade en lista idag som jag blev sugen på att härma, men med mina egna svar då såklart. Så de kommer här!

Senaste vardagsköp:

Jag var precis och hämtade veckans mathandling i vår ICA butik. Jag handlar alltid online och hämtar upp i butikens varuutlämning på baksidan. Väldigt smidigt!

Annons

Antal flikar uppe på mobilen:

Annons

Har aldrig någonsin kollat antalet men tydligen 334 stycken. Ganska talande för hur min hjärna (INTE?!?) fungerar. Måste nog rensa upp där lite.

Bästa dag i veckan:

Heeelt omöjligt att välja en. Jag är en obotligt positiv människa som älskar alla dagar, alla årstider och alla slags väder. Har dock alltid haft lite extra svårt för tisdagar av någon anledning men det där har suddats ut ju äldre jag blivit. Bara alla är friska är alla dagar bäst tycker jag. Såhär års kan man dessutom pigga upp vilken halvtrist dag som helst med en semla.

Veckans roligaste:

Annons

Mycket kul den här veckan! Lunch igår med min bästis Linn som jag saknar att inte bo granne med längre, på torsdag kommer Alice hit och vi ska äntligen ha en jobbdag ihop, på fredag har jag en timma ihop med min pilates PT och så är det ju fredag vilket alltid är kul. På lördag ska våran lilla syklubb ses för vinlunch och på söndag är det ju Alla Hjärtans Dag. Väldigt peppig vecka helt enkelt!

Veckans sämsta:

Okej detta är ett i-landproblem av rang men vi har bestämt oss för att ta in städhjälp varannan vecka och då börja med ett ordentligt storstäd för att liksom få det riktigt skinande rent hemma och ”börja om” på ett blankt papper. I måndags ställdes detta storstäd in för andra gången pga sjukdom. Så trött på sjukdom och inställda planer pga sjukdom att jag inte ens orkar bli det minsta deppig men ändå trist såklart. Vårt hem är nämligen i stort behov av ett storstäd kan jag lova, även fast det ser hyfsat städat ut på bild.

Ska Alla Hjärtans dag firas?

Annons

Ja! Dock inte med massa paket för det har vi aldrig gjort. Men med en extra god och lång frukost och vaniljhjärtan till fikat. Och så något supergott att äta till middag. Moules marinières kanske?

Senast vunna auktion:

En helt fantastisk plafond som tyvärr gick sönder i transporten. Så irriterande! Transportbolaget ville slänga den och såklart ge full ersättning tillbaka men jag har letat efter en taklampa i precis denna stilen i flera månader och ville inte tro att det var kört för den så nu har jag hämtat hem den och letar efter ett nytt passande glas och så ska jag bara se om det går att bända tillbaka den då även stången fått en rejäl smäll. Håll tummarna för att den går att rädda, fortsättning lär följa som det heter på bloggspråk.

Läser:

Annons

Vi for upp med mor av Karin Smirnoff.

Lyssnar på:

Mest musik men ibland på poddar. Spellistan Jazz Tranquilo av Spotify går varm här hemma och två poddar jag gillar lite extra just nu är Dumma Människor med Lina Thomsgård och Björn Hedensjö samt Hundåren – Motgångspodden med Tomas Anderson Wij. Avsnittet med Nina Persson har jag lyssnat på två gånger nu för att jag tyckte att det var så bra.

Mesta känsla:

Annons

Lugn och förnöjd. Mitt vanliga tillstånd som gravid alltså vilket såklart är himla härligt. Känns som att inget ont eller dumt kommer åt mig och att jag inte behöver tänka på något annat än mig själv och mina närmsta. Så jag passar på att njuta av den känslan fullt ut.

9 kommentarer till “En lista om köp, flikar och känslor”

 1. Caroline Flindt skriver: 9 februari 2021 kl 16:41

  Härlig lista Johanna,
  Jag tycket du fortfarande har en härlig blandning av inredning och lite mer personliga inlägg, alltid så mysigt att titta in hos dig:-).
  Fin vecka till dig,
  Kram Caroline


 2. BM skriver: 9 februari 2021 kl 17:44

  Apropå tisdagar så minns jag att katten Findus var missnöjd när gubben stukat foten en jul. Det var inte bättre än ”en vanlig sketen tisdag”, Så du är inte ensan! Och du ser verkligen ut som en harmonisk o vacker blivande trebarnsmamma❣️


 3. Maria skriver: 10 februari 2021 kl 06:28

  Det här med lampan tycker jag är så fruktansvärt (ur ett i-landsperspektiv självklart bla bla), hur kunde detta hända!!!! O hur kan de ens ersätta den känner jag..? Ok att de kan ersätta dig för priset du la för den men just att det är en antik lampa o d kommer inte att gå att hitta en likadan så lätt osv. Går i min bok knappt att ersätta. Så tråkig grej!!


 4. Anna skriver: 10 februari 2021 kl 16:50

  Ja, fy tusan för städhjälpar (snickare, fönsterputsare, rörmokare etc) som inte kan hålla sig friska, raska och krya. De arbetande klasserna borde verkligen inte ta sig sådana friheter som att inte komma när bättre folk räknar med det. Det handlar om att veta sin plats i samhället och uppfylla sina skyldigheter. Det gäller oss alla. Hur skulle det annars se ut. Jag förståååår så innerligt att frun är trött på sin städhjälp…


  1. Julia skriver: 10 februari 2021 kl 17:49

   😄


  2. Johanna Bradford skriver: 10 februari 2021 kl 18:36

   Käck kommentar 😜 Frun här kan meddela att det inte bara varit städfirman som ställt in. Tro det eller ej men vi här i hushållet kan också vara sjuka. Inte det minsta trött på städhjälp, har ju inte ens hunnit börja nämligen.


  3. Maria skriver: 11 februari 2021 kl 08:17

   Jag tolkade det mer som en trötthet på rådande situation, där man får ställa in allt vid minsta tecken på snorigt barn osv. O det tror jag vi alla är rätt trötta på 🙂


 5. Ellinor skriver: 10 februari 2021 kl 20:47

  Ojojoj vad jag också skulle vilja ha städ hjälp. Men mitt hem är min borg, så jag skulle inte klara av att ha andra människor som plockar i mina saker. Helgerna är alltid ett enda arbetsläger och jag är som en tiger när det är söndag kväll. Har därför lagt in semester sista fredagen varje månad framöver för att storstäda, så att det åtminstone blir en helg/månad där man kanske kan vara lite ledig. Vi får se hur det går med den ekvationen….


 6. Asal Leijonhufvud skriver: 13 februari 2021 kl 08:49

  Tack för musik o podd tips! Älskar tips!


Dela på:
Laddar