JOHANNA BRADFORD
VÀlkommen till min blogg om inredningstankar, dagdrömmar, vÄrt hus Rapphönan Nr.9 samt livet i stort och smÄtt. Plus allt annat som inspirerar mig och förhoppningsvis er.
Annons

Fingerborgsblomma, Foxglove, hjĂ€rtblomman 💘


Tre bilder frÄn vÄrt kök, nÀr morgonsolen skiner in genom det lilla fönstret och stöket inte hunnit komma fram Àn.

Annons

IgÄr köpte jag ett fÄng fingerborgsblommor, eller foxgloves som min engelska farmor skulle sÀga. Blomman har en speciell plats i mitt hjÀrta.

Annons

Den vÀxte nÀmligen bÄde i min mormors, farmors och vÄr trÀdgÄrd nÀr jag var liten. Jag Àr uppvÀxt med den. Har alltid Àlskat den. Mormor berÀttade att man gjorde hjÀrtmedicin av den men att den samtidigt var giftig att Àta sÄ jag fick aldrig ta pÄ den nÀr jag var sjÀlv. Kanske var det dÀrför jag tyckte att vi hade ett speciellt band? Blomman och jag. Jag föddes ju med hjÀrtfel och kanske var det just denna blomman som hjÀlpte mig bli frisk?

Annons

Ja sĂ„ tĂ€nkte jag som flicka och jag kĂ€nde stor respekt inför denna vackra och lite förbjudna blomma. Älskar att den fick ta plats i alla trĂ€dgĂ„rdar jag var i som barn. Trots att den var giftig. Jag tĂ€nker föra vidare kĂ€rleken till blomman i vĂ„r egna trĂ€dgĂ„rd och lĂ„ta mina barn fĂ„ höra pĂ„ alla historier om den. Förhoppningsvis kommer dom kĂ€nna samma kĂ€rlek och respekt för den som jag, mamma och mormor gör. Precis som farmor Doris gjorde, jag hoppas att hon sitter i skuggan pĂ„ en blommande foxglove- och pĂ„skliljeĂ€ng, med en kopp te i handen och en stickad kofta över axlarna dĂ€r i sin himmel 💘

7 kommentarer till “Fingerborgsblomma, Foxglove, hjĂ€rtblomman 💘”

 1. Stina skriver: 21 maj 2020 kl 15:42

  Vackert! Blommor och minnen, det Ă€r fint. 💕


 2. Stina skriver: 21 maj 2020 kl 15:42

  Vackert! Blommor och minnen, det Ă€r fint. 💕


 3. Martin skriver: 21 maj 2020 kl 16:21

  HÀrligt att lÀsa! Jag minns en bostadsrÀttsförening dÀr vi hade en vÀldigt vacker plantering pÄ innergÄrden som bland annat inkluderade fingerborgsblommor. En dag blev det ramaskri bland barnfamiljerna för att nÄgon lÀst/hört/sett att den var giftig. Genast slets alla bort. Tycker det kÀnns sÄ mycket sundare att prata med barnen om blommorna sÄsom din mormor gjorde.


 4. Frida skriver: 21 maj 2020 kl 19:07

  SjĂ€lv skulle jag aldrig vĂ„ga ha en sĂ„ giftig blomma i min trĂ€dgĂ„rd. Det kanske skiljer sig frĂ„n barn till barn men mina Ă€r extremt klĂ„fingriga och vill gĂ€rna göra tvĂ€rtemot i perioder… O med 3 smĂ„ hinner jag helt enkelt inte ha den koll pĂ„ dem sĂ„ att jag skulle kunna garantera deras sĂ€kerhet men vi Ă€r alla olika. Liksom vĂ„ra barn.


 5. Sara skriver: 21 maj 2020 kl 19:59

  FĂ„r man frĂ„ga vad det var för hjĂ€rtfel du hade? Har helt missat detta. Är nyfiken dĂ„ vĂ„r nyfödda bebis har hjĂ€rtfel.


 6. Pernilla skriver: 23 maj 2020 kl 13:27

  Hej! Vad Àr det för fin fÀrg pÄ vÀggarna i köket? Tycker vÀldigt mycket om den! Allt gott till dig!


  1. Johanna Bradford skriver: 23 maj 2020 kl 13:30

   Den heter Clay Mid och kommer frÄn Little Greene. Ha en fin lördag!


Dela pÄ:
Laddar