Hurra och äntligen fredag. Jag unnade mig själv en lång promenad i skogen imorse för att fira. Herregud vad jag har längtat efter just denna fredag. Igår hade jag liveshopping tillsammans med Hemtex och det har varit en hel del förberedelser inför det och så har jag samtidigt varit i slutspurten av ett stort inredningsprojekt som nu är klart. Kunden är så glad och det blev så fint. Tacksam för det men samtidigt helt slut. Aldrig känt mig mer redo för helg tror jag. Nästa vecka ska jag jobba ikapp med sådant som hamnat lite i kläm de senaste veckorna. Som bloggen men också underlag till revisorn och framtida jobbprojekt som ligger och skvalpar i inkorgen. Det ska bli så skönt att sitta ner på rumpan och knappra på tangenterna. Syrenen blommar utanför mitt skrivbord och jag tänker att det kanske kommer bidra till extra bra flow när jag sitter här. Hoppas det. Ska vi kika på sådant jag har fastnat lite extra vid de senaste dagarna? Ja det gör vi. Snart öppnar gänget bakom Champagnebaren ett nytt ställe, Café Imperiet på samma innergård och jag längtar. Känns som att det kommer bli succé från dag ett. Jag har tittat noga på bilderna från denna villa som varit till salu och som jag tycker är så himla fint. The Way We Play gjorde ett reportage därifrån för några år sedan som jag återkommer till ibland för att leta inspiration. Tycker att köket är bland det finaste jag sett. Sanna som driver Marmeladeriet har äntligen gjort och släppt en kokbok. Jag har följt henne länge och använder många av hennes recept om och om igen så denna boken har jag verkligen sett fram emot. Grattis Sanna och grattis världen som får denna guldgruva till kokbok. Till sist så har jag gått in i en ny besatthet. Rosor. Vi har inte en enda ros i vår trädgård och det vill jag såklart gärna ha men vilken sort? Jag vill ju ha tusen men orkar samtidigt inte med för mycket krångel. Härdig måste den vara och gärna växa som ogräs. Bilden är från Sophie Bille Brahes mammas trädgård som verkar bestå av massor med fina rosor. Ha en fin fredag nu. Jag har ställt bubbel på kylning och längtar redan till kvällens chipsskål. Ska göra god löjromsdipp med smetana och gräslök också. Delice de bourgogne och gröna oliver. Räkor såklart. Happy Friday!