Igår var det fredag och jag dukade fram fredagsgrejer på köksbänken. Räkor äter vi ju varje fredag när barnen somnat. Men eftersom att jag hade lyckats få tag på zucchiniblommor på torsdagens Reko-ring utlämning och de helst ska tillagas så nära skörd det bara går var de tvungna att ätas också. Ett mycket angenämt problem. Några fylldes med en ricotta- och parmesankräm, doppades i en tempurasmet, friterades och åts på stående fot i köket. Himmelskt gott! Resten av blommorna fick agera topping på en pizza som jag och Adam delade medan barnen åt sin favoritpizza med tomatsås, ost och skinka. Instruktion på både vuxenpizzan och de fyllda zucchiniblommorna finns i Malins inlägg här. Jag körde dock libabröd istället för pizzadeg pga lat och världens bästa grej eftersom att det både är gott och otroligt smidigt. Jag hade även lyckats köpta 5 liter nyplockade blåbär som jag sköljde i vasken. Hälften har jag lagt i frysen och resten ska jag koka sylt på och så bakar vi något av av Fredriks alla goda blåbärsrecept idag också. Lutar åt denna sega blåbärskaka, syltkakor eller blåbärsrutor. Eller kanske alla tre? Krondillen köpte jag hos Fridas Blomster, de hamnade i en stor keramikvas tillsammans med blomstermorot och ställdes på matsalsbordet. Och så blev det bukett med luktärt också som hamnade i denna gamla tennvas 🌸