Nu är det dags för oss att välja kakel till köket. Kaklingen är det absolut sista man gör eftersom att man vill att både köksstommar och bänkskiva ska vara på plats. Vi hade ju absolut kunnat bestämma oss tidigare och planerat lite bättre så att plattsättaren kunde komma in samma dag som bänkskivan kom på plats. Men det här med planering är inte vår starka sida och för oss funkar det mycket bättre att ta ett beslut i taget och ta det som det kommer längst renoveringens gång. Motsatsen till dem som älskar excel alltså. Nog om det. Såhär ser ytan ut där vi ska kakla. Vi har låtit en snickare bygga in fläkten i en stor box kan man säga. Något jag tror att vi kommer se mycket av framöver om jag får agera trendspanare för några sekunder. De rostfria fläktkåpornas tid är alltså förbi. In med gammaldags platsbyggda rejäla kåpor som man antingen putsar eller kaklar. Slut på trendmeddelande. Mia som hjälpt oss med vårt kök inspirerade oss till just denna lösning. Såhär ser det ut hemma hos henne. Älskar hur hon kombinerat olika sorters plattor. Blir verkligen en effektfull och härlig känsla att rama in hela spissektionen såhär. Denna bilden tog jag på Lis Mejeri första gången jag var där sommaren 2015. Finns så mycket i den som jag älskar. Inte minst kakelsättningen. Tycker att det är så himla fint att våga ta in någon annan färg och göra ett sådant här klassiskt mönster så det ska vi göra. Denna storlek på kakel förresten! SÅ HIMLA FIN. Men helt omöjlig att få tag i. Gissar att detta har suttit sedan det gamla mejeriet byggdes. Man kanske skulle kunna kapa en Subway Half Tile men osäker på om glaseringen klarar det. Med både Mias kök och Lis Mejeri som inspiration började vi skissa upp hur kakelplattorna skulle sättas. Byggfabriken har absolut bäst utbud på antal färger och former så vi begav oss dit och köpte med oss en platta i varje färg vi gillade. Bad dem skriva färgnamnen på baksidan så varsågoda om ni undrar över någon. De missade dock att skriva på den mellan Burgundy och Palm Green men den heter Palladian Beige. När vi först satt och funderade en kväll landade vi i Regency Cream som bas och någon av Burgundy eller Victorian Green som accent. Men i dagsljus var Regency Cream för gul så det fick blir Colonial White. Här ser man skillnaden på dem. Jag är absolut mest sugen på att få in något rött. Helst terrakotta som på Lis Mejeri men denna är liksom lite för lila i tonen. Tyvärr. Sen kändes denna för mörk helt plötsligt. Men Pavillion Green då kanske? Vill dock inte släppa Burgundy helt än. Testar hur det ser ut på plats. Burgundy upplevs nästan som svart och det vill jag inte. Pavillion Green går ju faktiskt riktigt fint ihop med färgen på köket så just nu känns den bäst. Men det vore ju himla fint att våga köra någon kontrast känner jag. Vad tror ni? Har ni möjligtvis tips på vart man kan hitta en fin terrakottafärgad platta?