Jag älskar granola! Så gott att ha på yoghurten, som topping på en smoothie eller med lite frukt som mellanmål. Allra godast blir det om man gör den själv och det är faktiskt inte alls särskilt svårt. Dessutom älskar jag doften som sprids i hemmet medan rostningen pågår så hemma hos oss finns det alltid en burk i skafferiet. Jag brukar göra efter ett detta recept av Leila Lindholm, det går såklart att variera i det oändliga beroende på vad man är sugen på och vad man har hemma. Blanda havregryn, dinkelflingor, chiafrön, valnötter och vaniljpulver med smält honung och kokosolja. Låt det rosta i ugnen i 25–30 minuter, viktigt att röra om emellanåt då det lätt kan brännas vid. Låt granolan svalna på plåten så den får sin knaprighet. Blanda sedan i den torkade frukten. Häll upp allt i en glasburk. Och ät en portion med rysk yoghurt, granola och blåbär på direkten. Så gott!