Kvällens middag intogs framför datorn och blev en riktig trotjänare till rätt som jag nästan alltid lagar när jag är ensam hemma. Receptet är inspirerat av detta men jag skippar glasnudlarna och gör en sallad till istället. Såhär gör jag! Lägg lax på en plåt. Pensla med teriyakisås och sesamsolja och toppa med rostade sesamfrön. Sätt in laxen i ugnen på 125 grader tills laxen når en innertemp på 49 grader i kärnan. Gör en dressing av sesamolja, japansk soya, pressad lime, riven färsk ingefära, riven vitlök, hackad koriander och strimlad chili. Häll sedan dressingen över salladen som består av bladspenat, avocado, gurka, sockerärtor, salladslök och koriander. Lägg sedan den färdiga laxen på salladen och servera med en chilimajonäs som antingen görs helt från grunden, köps färdig på flaska eller gör så gör du ett mellanting och blandar färdig majonäs med chili garlic sauce eller sriracha, pressad lime, soja och eventuellt lite salt. Superenkelt, snabblagat och väldigt smarrigt! SparaSpara SparaSparaSparaSpara