I torsdags eftermiddag stod vårt kök klart. Eller ja, inte helt klart då det fortfarande en del fix med lister, färg och justeringar som ska göras men nu är allt på plats. Tur för oss eftersom att vi hade bjudit in till påskmiddag på fredagen. Så i torsdags kväll piffade jag i hyllorna. Lovar såklart att visa mer från köket men innan några helhetsbilder kommer ska det sista fixas så håll ut. Haha.. På köksbordet står årets påskris med fina pappersägg från Indiska. På tal om fina ägg, kolla här så fina! En bloggläsare som bor här i närheten hörde av sig till mig efter att hon läst detta inlägg och erbjöd mig några pastellfärgade ägg som hennes höns värper så jag svängde förbi henne i onsdags och fick dessa. Så himla snällt! Vakteläggen köpte jag i matbutiken, mest för att de var så fina men nu har de gjort sitt som pynt så jag ska tillaga dem på något vis, pocherar dem kanske. På murstocken står en bukett med påskliljor i en vas som tillhört min engelska farmor. Mamma har haft den i sina gömmor men när hon såg att jag var på jakt efter vaser på fot tyckte hon att den hörde bättre hemma här. Det tycker jag också ♡ Det har intagits massor med god mat. Det var dock bara denna frukosten som fastnade på bild. Smoothiebowl toppad med granola, banan, blåbär och passionsfrukt. Vädret har visat sig från sin allra bästa vårsida. Klarblå himmel och nästintill vindstilla varje dag. Så vi har gått ner till vår vik och druckit kaffe, luktat på havet och sagt hej till svanparet som brukar guppa omkring här. Jag har fått fina påskpresenter. Mamma var så gullig och köpte massa olika sorters påskliljor på Träslövs Trädgård som jag planterade ner i Bergs Potter krukan. Och av Calle & Linn fick jag det absolut godaste knäckebrödet jag vet från Skedvi Bröd och ett gäng äggvärmare från Svenskt Tenn. Jag har rensat i vårt skafferi och diskat ur alla glasburkar. Slängt nästan alla förpackningar och fyllt upp burkarna med innehållet. Otroligt nöjd med denna insats. Jag kanske är knäpp med att göra sådant här är så himla tillfredställande. Älskar att mötas av en perfekt ordnad kyl/skafferi där var sak har sin plats. En annan sak som är himla tillfredställande är denna lilla vik. Får nästan nypa mig i armen över att vi bor här. I trädgården har krokusar börjat titta fram. En annan påskpresent var boken All you need is bröd and love som jag fick skickad till mig från Lotta & David som driver bageriet Fabrique. Så igår eftermiddag toppade jag denna påskhelg med att baka kardemummabullar enligt deras recept med en sovande Gillis utanför köksfönstret. Det kallar jag #goals. Hoppas att ni har haft en fin påskhelg!