Igår tog jag mig i kragen och fixade lite påsk här hemma. Har helt ärligt inte tänkt på påsken alls i år, trots att det egentligen är en av mina favorithögtider men det har varit så mycket annat i fokus och inte ens säkert att vi skulle vara hemma men nu blir vi hemma och då får man ju göra sig till lite, om man vill såklart och det vill jag. Två knippen påskliljor från blomsteraffären fick följa med hem. Och en kryprosmarin som jag tycker är snäppet finare än den traditionella som växer uppåt. Ägg från Furulunds Gård är påfyllt. Små marsipankycklingar som ska få pryda påsktårtan får stå framme som dekoration fram till att de ska användas. I foldevasen satte jag ner två stycken kungsängsliljor. Älskar! I fönstret hängde jag upp girlangen från afroart som jag brukar ha här över påsk. Några kvistar syren får agera påskris som barnen får klä imorgon. Några av påskliljorna knipsade jag av rejält och ställde i syltkrukan. Som står här på köksbordet nu. Och så kom precis min Fresh Land leverans med juiceapelsiner till påskens frukostar och ramslök som jag ska göra pesto på. Gott i omelett också och paj. Yes, påsken i köket känns härmed säkrad.