I veckans Frukostfolket poddavsnitt pratar jag och Hanna om den ultimata vårfrukosten och jag tänkte att ni skulle få hänga med även här. Vi börjar med ett besök på Amiralsgatans Speceriaffär. Där köper jag ägg, krispig sallad, smakrika tomater, marmelad, säsongens första rabarber, några aprikoser, ostar och baguetter. Sen plockar jag ihop en enorm vårbukett i blomsteraffären och köper lite blommande vårlökar. Väl hemma i Lucy Williams soliga kök börjar jag förbereda så smått innan de första frukostgästerna anländer. Buketten får stå på köksbordet. Det blir fint! Pärlhyacinter och narcisser planterar jag med lite mossa i den stora snäckan från Matilda Goad som får stå på bordet ute. Jag börjar med rabarberkakan eftersom att den ska stå i ugnen. Och så gör jag en snabb kompott på aprikoserna jag köpte. Har nämligen mördeg i frysen och tänkte göra några småkakor. Sen gör jag någon variant på grön sallad med ägg med inspiration från Sofia som jag tänker att man kan ha som tillbehör till baguetterna och osten. Skär upp några av tomaterna också. Marmelad till baguetterna ska vi också ha såklart. Nu börjar dessutom gästerna komma så bäst att börja hugga in. Vi sätter oss ute mot en solig vägg i trädgården, det är lite kyligt så ulltröja och skickarbyxor inspirerad av Viola Bergström blir perfekt. Solglasögon också såklart. Jag orkade inte/hann inte duka utan alla får hjälpas åt och det blir ett litet ihopaplock. Inte så noga. Bara vi har trevligt och jag får min favoritmugg. När alla börjar känna sig nöjda med frukost plockar vi undan och precis lagom till att vi är klara har rabarbersockerkakan svalnat så jag häller över rosa frosting, sätter på en ny kanna kaffe och serverar. Frukostefterrätt måste väl vara bland det mysigaste vi har? Tack till Marmeladeriet för evig kakinspiration. Och såhär blev småkakorna. Aprilosgrottor efter detta recept. Nu återstår bara att ta en bit kaka, hälla upp en ny kopp kaffe, ställa fram ett fat med aprikostgrottorna och sätta sig mot den soliga väggen igen. Visst värmer den? Kanske får jag några fräknar och alla kakorna tar slut. En underbar helgmorgon som visst flöt in i både lunch och trekaffe. Precis som jag vill ha det. Glöm inte att lyssna på podden om ni vill drömma er bort ännu mer ✨