JOHANNA BRADFORD
Välkommen till min blogg om inredningstankar, dagdrömmar, vårt hus Rapphönan Nr.9 samt livet i stort och smått. Plus allt annat som inspirerar mig och förhoppningsvis er.
Annons

Inspirerande Londonhem

Jag var precis inne på House & Garden och klickade runt bland alla julfina hem. Allra mest fastnade jag för detta hus i östra London, fotat av Michael Sinclair. Ägaren till huset heter Pedro da Costa Felgueiras och han är specialist inom historisk färgteknik. Tycker ni att det låter lika spännande som jag hittar ni hans hemsida här.

Annons

Här såg så hemtrevligt ut. Notera den gamla julkrubban där på det lilla runda bordet.

Annons

I matsalen är det dukat för julmiddag. Älskar den där spretiga sortens amaryllis som står där i hörnet.

Hade vi haft en öppen brasa hade jag dekorerat den precis såhär.

Annons

Så enkel och vacker dukning. Jag har precis fått ett par stycken vackra gamla vita linnedukar och servetter av min mormor som ska få pryda vårt bord på julafton. Gamla cremevita tallrikar till hade ju varit fint och så ska jag absolut ha en skål med nötter och en nötknäppare. Clementiner med bladen kvar och så levande ljus. Inte en massa plotter.

Något som är genomgående i hela huset är harmonin. Inte så konstigt kanske med tanke på att det är en kulör- och färgexpert som bor här men åh vad det gör mycket för helheten i ett hem, att kulörerna är i harmoni både var för sig men också med varandra.

Och så är det de lite oväntade sakerna som gör att hemmet blir spännande. Som konstverket där ovanför den öppna spisen. Egentligen kanske man hade förväntat sig en gammal oljemålning men den här gör att hemmet känns mycket mer som just ett hem än ett museum. I  ett av sovrummen finns även en liten tv-apparat som är så fel att den blir rätt. Älskar sådant!

Annons

En annan sak som jag är väldigt svag för är smala engelska hus, älskar att det ligger ett badrum som enda rum en halvtrappa ner. Får myskänsla i hela kroppen och vill genast flytta till London. Har för övrigt kanske rekordet i antal gånger någon sett Notting Hill, på tal om smala engelska hus.

 

Ett runt pelarbord fylld av böcker är alltid fint.

Annons

Ytterligare ett badrum. Så fint med träpanelen kring badkaret (som säkert inte är godkänt att ha här i Sverige).

Nu blev jag sugen på att gå in i mitt egna badrum för ett bad så det gör jag nog. Men kan tycker att ni ska klicka er vidare till reportaget för att se fler bilder och läsa mer om huset och Pedro. Men också klicka er runt blad alla julpyntade brittiska hem och julinspiration.

Annons

6 kommentarer till “Inspirerande Londonhem”

 1. Amanda skriver: 10 december 2020 kl 07:25

  GUD så fint!! och haha kan inte tänka mig något mer svenskt än att det är förbjudet att ha träram runt ett badkar


 2. Sofie skriver: 10 december 2020 kl 08:03

  Hej Johanna!
  Måste bara dela med mig om en så rolig händelse.
  Min man och jag renoverar vårt hus från 1925. Fler än en gång ha jag sagt att jag har kollat din blogg och fått så mycket inspiration. Allt från ert underbara badrum till platsbyggd bänk i köket. Gardiner på halva fönstren och snygga detaljer med lampor. Ja du hör ju. Vi gillar samma saker. Detta har gjort att min man uttalat orden ”vi kanske inte behöver kopiera HELA familjen Bradfords hus”. Okej okej, det kan jag hålla med om.

  Så skulle vi välja tapet till trapphuset. Vi står där och bläddrar och bläddrar, inget känns helt rätt, för ljus, för mörk, för lite grönt, för mycket grönt osv osv. Så tar min man fram em tapet och säger högtidligt ”jag har hittat DEN”.

  Mitt svar, ja, den ör jättefin, den har Johanna Bradford i sin dotters rum!:)

  Sedan dess är det tyst på vassa kommentarer från min mans sida när jag kommer med inspirationsoverload till vårt renoveringsprojekt!

  Hälsningar från ett inredningsfan


 3. Lena skriver: 11 december 2020 kl 15:45

  Det jag kan älska så mycket med brittiska inredningsreportage är att de trots att de ofta har obegränsat med både smak och resurser fortfarande är relativt trångbodda. Speciellt i London. Det känns så fint att få se inredningspoesi på små ytor, utan att det blir en studie i compact living ala amerikanernas ”tiny houses” och trailers och gud vet vad.


 4. Elin S skriver: 13 december 2020 kl 07:49

  Tack för ett mycket inspirerande inlägg Johanna! PS. såg du att en av böckerna på Pedros pelarbord heter ”Swedish rooms”?Lite roligt:)


 5. Karin Svensson skriver: 14 december 2020 kl 08:16

  Hej Johanna. Trä i badrum är helt Ok, förutsatt att ytan inte är förseglad med ett färgskikt. Trä är hygroskopiskt, tar upp fukt och avger fukt. Villkoret är förstås att man har en väldigt bra ventilation som snabbt för bort fuktig luft ur rummet. Och att man inte har trä lågt och nära där man stänker med väldigt mycket vatten. Men ett träpanelat tak i ett badrum funkar bra!


  1. Johanna Bradford skriver: 14 december 2020 kl 09:39

   Ja det vet jag, har själv trä i form av pärlspont på väggarna i delar av vårt badrum.
   Tänkte mest på trä kring badkar som på bilden pga stänkrisken.


Dela på:
Laddar