Bruchetta är något av det bästa jag vet i matväg, speciellt nu när tomaterna är som godast. Efter många års experimenterande har jag hittat det ultimata receptet och tillvägagångssättet. Det här behövs: Vitt bröd av något slag - formbröd, ciabatta eller levain är bäst Tomater Basilika Vällagrad parmesan Olivolja Vitlök Salt & Peppar Smör Såhär gör jag: Dela tomaterna i så stora bitar så vill ha dem, just nu gillar jag lite större bitar, ta ut innehållet (kärnor och det slemmiga fruktköttet) och släng eller använd till något annat. Hacka basilikan grovt och lägg i en skål tillsammans med de delade tomaterna. Riv i parmesan, salta, peppra och ringla ganska mycket olivolja över. Rör ihop! Riv vitlök fint och lägg i en stekpanna tillsammans med en stor klick smör och olivolja. Låt smälta ihop utan att bränna vitlöken. Lägg några skivor av brödet i stekpannan. Stek tills ytan blir lagom hård och får fin färg. Lägg på tomatblandningen på brödskivorna, riv lite mer parmesan på toppen och ät direkt.