Jag gissar att vi inte är den enda familjen där matkonstanderna skenat iväg ordentligt de senaste åren. Något jag absolut inte velat tänka på utan helt enkelt kört på som vanligt med motivationen att mat är livet. Men nu blir det andra bullar, jag känner mig oväntat pepp på att göra februari till en lite billigare matmånad än normalt i vår familj. Det kommer inte bli någon hardcore variant för vår del för vi vill fortfarande äta gott och bra men genom att tänka lite smartare tror jag ändå att det kommer göra skillnad. Matsedel och storhandling gillar jag att göra för veckodagarna så det kör jag vidare på men adderar även helgen så att det inte blir alltför dyra helghandlingar. Lunchlåda fyra dagar av fem. Råvaror i säsong. Laga mat på det som finns i frysen. Ingen take away. Inte fyra olika chipspåsar till helgen utan låta barnen komma överens om max två. Göra eget fröknäcke istället för att köpa dyrt färdigt. Nattjästa frallor istället för köpebröd. Har ni smarta tips och trix på ämnet tar jag tacksamt emot. Såhär ser första veckans matsedel ut: Måndag: Havregrynsgröt och smoothie på frysta björnbär från i somras.Tisdag: Rotfrukter, kål och kyckling i ugn (har rotfrukter & kål i matkällaren).Onsdag: Broccolisoppa (har broccoli i frysen).Torsdag: Köttfärssås med linser (har köttfärs i frysen).Fredag: Räkorna är heliga. Får hoppas på bra kilopris. Lördag: Kött, pommes, tomatsallad och bea (veckans dyraste middag men är det lördag så är det).Söndag: Lasagne och kålsallad (gör storkok så har vi till ytterligare en middag ).