Här kommer en redogörelse på goda grejer jag ätit hittills 2023. Naturell yoghurt och apelsiner om och om igen. Fröknäcket som jag gör en laddning av nästan varje vecka. Gör alltid enligt detta recept och adderar ibland även tranbär som jag gjorde denna gång. Glöm inte att blötlägga dem innan bara. I början av januari firade jag och Adam ett alldeles eget dejtnight nyår och jag gjorde en så god sallad som jag på riktigt tänker på då och då. Hur god den blev ihop med hummer och brynt smör. Krispiga salladsblad, tunt hyvlad fänkål och selleri, dill, rostade hasselnötter och en vinägrett på olivolja, vitvinsvinäger, dijon, lite honung, salt & peppar. Denna smörgås med stracciatella, tomater, oliver, basilika och oregano på bar italia. Måste dit igen snart. Comté Les Hôpitaux-Vieux inköpt på Hilda Nilsson Ost. Varm carpaccio. Gratinerade kräftor. Lösgodis. Bland det godaste jag vet alltid. Smörstekt bröd, smetana, löjrom, rödlök, gräslök, dill och så lite citron på toppen. Laxsalladen på Beets ÄR SÅ GOD. På bar centro finns numera mitt absolut godaste fika. Nämligen kardemummamazarin. Tar alltid det om det finns och denna var magisk. Jag och min bästis bodde på Jacy'z en natt och åt bland annat dessa; Toasted brioche with Gruyère and truffle på Archie's. De exploderade och smälte i munnen på samma gång. Tröttnar aldrig på denna gröt. Havregryn kokade i havremjölk, salt och kardemumma. Mosad banan, frysta blåbär, jordnötssmör, ännu mer kardemumma och skummad havremjölk. En perfekt ost- & chark plockmiddag. Gjorde Christopher Bastins gulasch till söndagsmiddag en helg och den var så galet god. Måste göra om snart igen. Sofia Woods recept på overnight oats blev genast en favorit. Salladen från Beets igen. Drömmer om att dom ska öppna här i Borås. Bar la lunes tart tartin på karameliserad lök och créme d'Isigny är en klassiker jag aldrig tröttnar på. Blev inspirerad av Uddetorp Säteri att laga tagliata med kyckling. Så gott recept och perfekt till hela familjen eftersom att alla kunde plocka det dom själva ville ha. Kokade bulgur till också som barnen gillar. Semlor, semlor, semlor. Min favorit här i Borås är Rammefors. Var med Lotta på Stigbergets Shangri-La och vi tog in allt som lät extra gott. Allt var gott. Tipsade nyligen om denna smörgås men tipsar igen. Valfritt gott grovt bröd, hummus, avocado, tomat, gräslök, salt och peppar. Smarr!