Vet ni inte ska äta ikväll men är sugna på något lite festligare som kräver typ noll tid kan jag varmt rekommendera gratinerade havskräftor. Detta är bland det godaste jag vet och jag råkar sitta på ett recept som är så gott att det nästan exploderar i munnen på mig när jag tänker på det. Har till och med omvänt personer som egentligen inte gillar skaldjur med detta recept så tänker du nu att nej jag gillar ju inte fisk/skaldjur. Tänk om! Receptet kommer här, direkt från min kompis Cecilia som i sin tur fått det av sin pappa. Oklart om han har kommit på det eller om han fått det av någon annan. Men strunt samma. Bara gör: Temperatur och tid i ugn beror lite på om man använder okokta eller kokta kräftor. Men jag brukar köra max värme och grill som inställning och placera högt upp i ugnen. Är dom förkokta räcker det med 2 minuter, är dom okokta kör jag ca 4 minuter. Okokta är att föredra men här i vår fiskbil behöver man säga till om det en dag innan och det glömmer jag typ alltid göra så oftast blir det kokta ändå. Funkar fint det med! Såhär ser det ut när man fördelat ”dressingen”. Och såhär ser det ut när man doppar nybakt baguette i ”sögglet”. Happy Friday 🦞✨