Just nu är jag inne i ett så himla bra lunchlåde skov och här är tre rätter jag brukar göra storkok av för att ha lunchlådorna redo i kyl/frys. Jag tränar ofta på lunchen och äter efteråt så jag behöver något mättande och gärna proteinrikt som går snabbt att fixa med. Då är dessa rätter perfekt! Linssoppa med koriander. Har tipsat om denna innan men den tål att tipsas om igen för det är så gott och enkelt. Går dessutom att variera med olika toppings och tillbehör. Lasagne med tomat, basilika och keso. Har egentligen inget recept på denna lasagne men jag gör en köttfärsås med lök, vitlök, tomatpure, mycket basilika, lite grönsaksbuljong, krossade tomater, färska tomater och köttfärs. Låter den puttra ihop. Sen lägger jag lasagneplattor i botten på en form, ett lager köttfärsås på det, sedan ett lager keso och lite riven ost. Jag kör mager ost och minikeso men you do you. Gör ytterligare ett lager i den ordningen och så toppar jag med lite extra ost. Till det äter jag sallad som varierar lite från gång till gång men denna gången blev det broccoli, spenat, grönkål, tomater, persilja. Vinäger, olja, salt och peppar. Kycklinggratäng med tomat, basilika och parmesan med fullkornsris och kålsallad. Vi börjar med kålsalladen för denna är perfekt att göra en stor laddning av för att ha i kylen resten av veckan. Jag strimlar rödkål och vitkål, häller på vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar. Klart! Jag har även i lite persilja för jag älskar persilja. Så gott att ha till både lasagnen och som tillbehör till soppan också om man vill det. Kycklinggratängen hittade jag recept på hos Linnéas Skafferi men jag har ändrat lite: 4 portionerKyckling innerfilé, 700 g1 gul lök2 vitlöksklyftorOlivolja att steka i2 msk tomatpuré3 msk röd pesto3 msk balsamvinägerca 800 g krossade tomater1 msk grönsaksbuljongpulver2 tsk torkad oregano2 tsk torkad basilikaParmesanVärm ugnen till 225°CSkala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i lite olivolja i en ugnsfast gryta. Tillsätt tomatpuré, röd pesto och balsamvinäger. Fortsätt steka några minuter till. Ha sedan i krossade tomater, buljongpulver, oregano och basilika. Låt småkoka medan du steker kycklingen hastigt i en het stekpanna. Kycklingen ska få fin stekyta.Lägg ner filéerna i tomatsåsen och ha på parmesanost. Gratinera i ugnen i cirka 25 minuter. Jag gillar att ha fullkornsris till men funkar fint med exempelvis pasta eller mathavre också.