Jag är inte så förtjust i kall mat när det inte är varmt ute, speciellt inte kall sallad. Men ljummen sallad däremot är så himla gott och enkelt att fixa. Så till dagens lunch fick det bli en vintrig sallad som går att variera i det oändliga såklart men just idag gjorde jag såhär! Lägg en bit chèvre på bakplåtspapper och ringla över olivolja, honung, salt och peppar. Låt stå i ugn på cirka 200 grader tills den blir helt genombakad och fått lite färg på toppen. Stek flower sprouts (relativt nytt i grönsaksdisken och så galet gott! smakar som en blandning mellan grönkål och brysselkål) i olivolja, salt och peppar. Efter en stund lägger jag även pinjenötter och valnötter och steker tills de blir rostade. Under tiden det steks skivar jag rödlök, hyvlar päron på mandolin, skalar granatäpple och varvar sedan detta med bladspenat och det som varit i stekpannan på en tallrik. Till sist lägger jag på chèvren och ringlar över lite olivolja. Det är även supergott att servera med blåmögelost istället för chèvre och lite parmaskinka om man gillar det. Ni måste testa! Lovar att det är supersmarrigt.