Efter att ha levt i ett renoveringskaos med endast två kokplattor ståendes på en liten byrå sedan början av juni och sedan en vecka i den lilla badstugan vid havet kan jag meddela att mitt sug efter att laga och baka grejer är stort. Tur är väl det då att jag numera har ett fullt fungerande kök. Just nu är vi hemma och mellanlandar i en dag sedan beger vi oss vidare mot Varberg men till helgen är vi hemma igen och nästa vecka börjar Adam jobba så då är det slut på semesterfläng och då ska här lagas och bakas för fullt. Detta planerar jag att göra! Till helgen ska jag göra denna pasta som är rätten i Chez Woods matklubb denna veckan. Sofia utlovar att detta är sommarens godaste pasta och utan att ens ha smakat än är jag redan beredd att hålla med. Färsk pasta med citron-beurre blanc, nyspritade ärtor och pilgrimsmusslor. Kan ju inte bli annat än gott. Detta tipsade jag om förra sommaren efter att Svante la ut denna bild med recept på sin instagram och det blev en återkommande lunchfavorit. Så enkelt och så gott i sommarvärmen! Tomaterna är ju som godast just nu så likabra att gå all in. Denna sommarbruschettan har jag tänkt göra hela sommaren men alltid tagit den enkla vägen och gjort min egna variant istället men nu ska jag utmana den lite. Vi har tre krusbärsbuskar i trädgården som börjar mogna så nästa vecka ska jag prova Elsas marmeladrecept. Madeleinekakorna har jag ju redan skrivit om men de ingår i matplanen. En god pasta vongole vill jag få till. Något asiatiskt! Kanske bao eller sojalax med bakad spetskål som lät så himla gott. Eller min goda asiatiska sallad med lax. Tvära kast här. Från asiatiskt till hallongrottor. Jag har inte hittat receptet på Svantes hallongrottor som syns på bilden men jag gör alltid efter detta klassiska recept och tänker fylla frysen så att det alltid finns något gott att plocka fram till fikat. Hummus med fetaost att dippa bröd, morötter, blomkål, gurka och rädisor i. Något annat jag ska göra är att hacka ner massa färska örter nu när de är som bäst här i Sverige och frysa in till vinterns matlagning. Har tänkt på röding sedan Christopher Bastin la ut en bild på stories för några veckor sedan med just röding med en beurre blanc sås och svart ris. Bilden ovan är hur jag vanligtvis brukar servera röding men nu ska jag gå på Christophers tips (snälla gör en kokbok snart!!). Svart ris är för övrigt beroendeframkallande gott. Okej, nu är jag typ avis på mig själv som ska få laga och äta såhär mycket gott framöver. Hoppas att jag kunde inspirera er på något vis också.