För ett tag sedan la jag ut en instastory där jag visade steg för steg hur jag tillagade en Mont d'Or ost i ugn. Storyn är mina mest tittade någonsin och jag fick massvis med frågor så jag tänkte att jag skulle dela med mig av tillvägagångssättet även i bloggform så finns det alltid här att söka på. Du behöver en skvätt torrt vitt vin, en halv vitlöksklyfta och så en Mont d'Or ost förstås. Den tillverkas mellan den 15 augusti och 15 mars så den finns alltså inte att få tag på året om men just nu är det säsong för den och då ska den finnas i välsorterade ostdiskar och butiker. Gnid osten med en halv vitlöksklyfta och picka några hål med en gaffel. Häll på en skvätt torrt vitt vin. Är du sugen på lite mer vitlöksmak kan du dela vitlöksklyftan i mindre bitar och sticka ner i osten. Klä in träformen i aluminiumfolie, låt alltså ovandelen på osten vara öppen och ställ i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Sådär, klar att servera! Doppa valfri ätbar sak i osten och njut. Perfekt att servera tillsammans med charkisar, räkor eller som tilltugg till det där iskalla glaset champagne under morgondagen. Eller vilken dag som helst faktiskt.