I september FÖRRA året var Alice hemma hos oss för att fota några samarbeten och jag passade på att baka en fransk plommonkaka (eller Flaugnarde som det heter på just franska) som jag hade sett att Ellen Fager gjort och delat recept på. Av någon anledning glömde jag att blogga om det då och kanske är plommonsäsongen över för i år men till er som har plommon kvar kan jag varmt rekommendera denna kaka. Så enkel och god! Passar dessutom minskt lika bra att göra med körsbär, blåbär och kanske till och med äpplen eller päron. Har dock inte testat de två sistnämnda men tänker att det borde funka. Eller? Här kommer i alla fall en massa bilder på plommon och världens gulligaste Ben som absolut inte är sådär liten längre. Åh vilket bebislängt jag fick nu.. En fransk plommonkaka känns dock lite lättare att ordna så jag väljer att fokusera på det. Håll tillgodo med världens längsta bildsvep på 🥧👶🏻 Receptet finns hos Ellen Fager 📝