Igår var jag så sugen på att göra något med de rabarberstjälkar jag hade hemma så jag gick in på instagram för att leta upp en bild på en kaka som jag sparat men innan jag hann dit möttes jag av denna bild och Sofia Woods kommentar om ett recepttips. Jag sökte genast upp receptet och kom fram till att jag hade alla ingredienser hemma så det var bara att sätta igång. Eftersom att receptet är på engelska är det deras måttenheter som är angivna men jag har översatt receptet nedan. 4 msk smält smör som fått svalna, plus lite rumstempererat smör till formen 2,25 dl vetemjöl plus lite till formen ¾ tsk bakpulver ½ tsk flingsalt 2 ägg 1 äggula 3,4 dl strösocker, plus lite till att strö över 4 msk gräddfil 2 msk mörk rom 2 tsk citronzest 2-3 rabarberstjälkar Sätt på ugnen på 180 grader. Smöra en form med löstagbar kant och bröa med ett tunt lager vetemjöl. Blanda bakpulver, salt och mjöl i en skål/bunke. Vispa ägg och socker i en annan, lite större bunke tills att smeten är tjock och nästan vit. I ytterligare en skål vispas smält smör, gräddfil, rom och citronzest ihop. Tillsätt sedan smörblandningen i äggblandningen och vispa ihop. Addera till sist mjölblandningen och blanda ihop försiktigt. Häll över i formen och låt stå i 10 minuter. Skala och skär rabarbern under tiden. Lägg på rabarbern, tryck inte ner den utan lägg bara på toppen. En sak som jag missade var att jag delade rabarbern på längden men då har den tydligen lättare att sjunka till botten så gör inte det om du vill ha det fina mönstret även efter gräddning. Strö över lite mer socker och sätt in i ugnen i cirka 45-55 minuter. Som sagt. Inte riktigt samma fina resultat som de fick i ursprungsreceptet men ändå god. Älskar när det blir knäckigt och lite segt på utsidan men mjukt och kladdigt på insidan. Nästa gång jag bakar den ska jag dock inte göra om misstaget att skära rabarbern på längden och så kommer jag nog tillsätta lite grovt mortlad kardemumma.