Jag är egentligen inte så mycket för att göra godis nyttigt om ni förstår vad jag menar. Jag tycker liksom att man kan få unna sig något riktigt gott lite då och då utan att behöva tänka på om det är nyttigt eller inte. Men när jag hör från flera olika personer att detta recept på Raw Rocky Road är GODARE än originalet måste jag ju testa. Receptet har jag hittat hos Food Pharmacy som i sin tur har hittat det hos Charlotte F. Okej, såhär gör man. Blanda 1 dl jordnötter, 1 dl gojibär och 1 dl kokochips/flingor med 1-2 nypor salt. Sedan ska kolan göras och det görs genom att lägga 100 gram urkärnade dadlar, 2 msk kokosolja och en nypa salt i en mixer och kör tills det blir en seg kola. Här behöver du tålamod för det tar mycket längre tid än vad du tror. När kolan är riktigt seg ska den bredas ut på ett bakplåtspapper och läggas in i kylen så att den stelnar något. Nu är det dags att göra chokladsåsen så smält 1 dl kokosolja i ett vattenbad tillsammans med 1 dl raw kakao och 1/2 dl valfri sötning (exempelvis Yaconsirap kokossocker eller honung). Smaka av. Vill du ha det ännu sötare så kan du ha i lite mer, men kom ihåg att du ska blanda ner kolan snart som också tillför sötma. När chokladsåsen är klar tar du ut kolan ur kylen och delar i mindre bitar. Vänd ner kolabitarna och nötblandningen i chokladen och bred ut över ett bakplåtspapper. Ställ in i kylen och låt stelna. Efter några timmar är den redo att tas ut och delas i lagom stora bitar. Klart att äta! Och nu undrar ni såklart om jag tyckte att den var godare än originalet. Mitt svar är både och. Den är ju mycket mer vuxen i sin smak är originalet och gillar man det i kombination med att veta att det är bra grejer man stoppar i sig är det ju toppen. Men är man lagd mer åt det barnsligt söta hållet smakmässigt skulle jag nog rekommendera att du håller dig till originalreceptet. Jag tycker dock att det är gott men en bit eller två av denna variant till kaffet efter maten så burken kommer absolut gå åt här hemma.