En av de topp tre saker jag saknar med att bo i Göteborg är surdagsbrödet. Herregud vad jag saknar att gå förbi bageriet och köpa några frukostfrallor på lördag morgon. Kardemummabullarna. Limporna. Levain. Danskt rågbröd. Ja ni hör. Jag älskar bröd och är faktiskt lite förvånad över att det inte finns ett litet bra bageri här i min barndomsstad. Och kom inte och tipsa om ställen utanför stan nu. Jag vet att det finns men att sätta sig i bilen förtar liksom hela charmen. Jag vill ha det på gångavstånd hemifrån. Helst krypavstånd. Hade jag orkat hade jag tagit saken i egna händer och startat ett bageri men istället för att slå på den trumman tänker jag börja baka eget surdegsbröd hemma. Jag har faktiskt till och med gått en kurs hos alvar & ivar så jag tänker att jag liksom har grundkunskaperna som krävs. Imorgon är det Reko-ring utlämning här vid oss och jag har beställt riktigt bra mjöl så nu ska jag starta min alldeles egna lilla surdegskultur. Har ni recepttips på supergoda och hyfsat enkla frallor tar jag tacksamt emot det. Wish me luck!