Jag la upp en story igår om att jag bakade surdegsfrallor med vallmofrön och blev fullkomligt överöst med frågor om receptet så här kommer det. Jag satte ju min allra första surdegsgrund i mars och det gick åt skogen. Den kom aldrig igång hur mycket jag än försökte så jag slängde den och började på en ny med ett nytt, lite grövre rågmjöl och då gick det superbra. Så nu har jag min alldeles egna surdeg som bor i kylskåpet och matas en gång i veckan. Jag började baka limpor men så såg jag att Julia gjorde nattjästa frallor som såg smidiga ut att förbereda och nybakat frallor till frukost är bland det bästa jag vet. Så jag frågade henne om receptet och hon tipsade om Fredriks Fikas recept och det är helt perfekt. Enkelt att göra och det blir så gott. De som inte äts upp direkt fryser jag in och så värmer jag dem snabbt i ugnen på 200 grader. I Fredriks recept pudrar man mjöl på toppen men detta kan man ju variera efter smak och igår var jag sugen på att testa vallmofrön, dels för att det är fint men också för att jag verkligen älskar vallmo. Det blev så himla gott!