Ny vecka och ny veckomatsedel, även fast att måndagens och fredags mat typ alltid ser likadan ut hemma hos oss. För varför ändra ett vinnande koncept? Är nämligen alltid sugen på pasta med tomatsås på måndagar, känns som en mjuk, snäll och otroligt god start på veckan och fredag känns inte som fredag utan våra fredagsräkor. Detta ska vi äta i veckan 🍽 Måndag: Som sagt. Tomatsås med burrata, typ enligt Sofias recept men jag använder burktomater såhär års och har i färsk basilika i såsen. Tisdag: Gravad lax med dillstuvad potatis, hovmästarsås och krispig sallad med kapris, rödlök och fänkål. Barnen får ugnsbakad lax istället och ärtor till istället för sallad. Onsdag: Frederik Bille Brahes spagetti med persiljepesto. Torsdag: Pannbiff med bakad vitkål, potatismos, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon. Är för tillfället besatt av denna rätt som nått en helt ny nivå pga den bakade vitkålen som jag fick upp ögonen för tack vare Christopher Bastin. Recept på hela rätten finns bland hans höjdpunkter på instagram eller så har ni kanske ett som ni alltid kört på men glöm inte att addera den bakade kålen om ni blir sugna på att också äta pannbiff i veckan. Fredag: Fredagsplock (ostar, oliver, salta mandlar, chips med löjromsdipp) & räkor. Ostron ibland och det händer att vi byter ut räkorna mot gratinerade havskräftor. Letade i arkivet efter en passande bild och hittade detta inlägg, tänk att det kanske bara är en månad kvar till rosépremiär på trappen (alkoholfritt för mig i år såklart men ändå). Otroligt ju! Det var denna veckans middagar. Vad ska ni äta?