Förra veckan åt jag lunch på Kale'i och blev serverad en himla god paj med tillhörande sallad. Det var så himla gott att jag några dagar senare blev sugen på att testa att göra en copy paste på rätten, något jag faktiskt lyckades riktigt bra med hjälp av detta recept men med lite ändringar. Här kommer recept och kom ihåg att helst använda ekologiska råvaror. Ingredienser till 4 portioner Pajdeg 3 dl vetemjöl125 g smör 1-2 msk vatten 1 tsk salt Fyllning 2 dl lagrad ost 3 st ägg 1 dl grädde salt och nymald svartpeppar 1 burk inlagda kronärtskockshjärtan i olja 1 knippe grönkål 1 st rödlök 20 st kalamataoliver Sallad 1 knippe grönkål 1/2 rödkålshuvud 1 päron 1/2 granatäpple salt och nymald svartpeppar olivolja Gör så här: Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig deg eller nyp ihop det förhand. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10–12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader. . Fyllning: Medan pajskalet är i ugnen ansar du grönkål samt rödlök och skär i lämpliga bitar. Bryn grönsakerna lätt i lite olivolja, salta och peppra. Lägg den rivna osten i en skål och vispa ihop ägg och grädde och blanda i. Salta och peppra efter smak. Häll ostblandningen i det förgräddade pajskalet, toppa med grönsakerna och oliverna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar och servera när pajen svalnat något. . Sallad: Ansa och skär ner grönkålen. Stimla rödkål, skiva päronet i tunna skivor och lägg på ett fat tillsammans med grönkålen. Skala granatäpplet och strö över kärnorna på fatet. Salta och peppra efter smak och ringa olivolja över vid servering Smaklig måltid!