Jag älskar maj så mycket. Tänker varje år att det är den absolut lyxigaste tiden och att man borde se till att kunna vara ledig minst en vecka. För att liksom kunna njuta av allt det underbara fullt ut. Förra året var jag höggravid (Ben är född 23 maj), hade foglossning och var allmänt orörligt. Så även fast det var en ljuvlig tid att få en bebis så hann jag liksom inte riktigt ta in allt som maj har att erbjuda. Det tar jag igen detta året istället. Morgonpromenad bland vitsipporna och fågelkvitter. Jag går omvägar förbi vackra hus med fina trädgårdar för att kolla in allt som slår ut, mer för var dag. Ben sov vidare i vagnen efter dagens morgonpromenad så jag passade på att dricka kaffe på trappen och så hann jag i alla fall öppna boken Kvinnomanualen av Anna Björklund som jag varit så nyfiken på. Sen vaknade Ben såklart så jag är fortsatt nyfiken. Jag följer trädens utveckling mycket noggrant. Björken är sådär ljusgrön och klorofyllig och snart, snart är det ett vitt hav av äppelblom här utanför. Denna bilden har väl inget med just maj att göra förutom att majsolen gör att allt blir gyllene och fint. Till middag idag gjorde jag pasta pesto med ramslök, ruccola, citron och burrata. Det var som att äta en tallrik med vår. Ute i trädgården hänger våra lakan på tork och ett har såklart blåst ner. Dem ska jag gå ut och hämta nu. Sen ska jag bädda rent med dem, ta en dusch, se sista avsnittet av Anatomy of a Scandal och somna i nytvättade lakan med doft av maj 🤍