Igår hade jag och Alice stämt träff på Bar Shtisel. Har aldrig varit där tidigare men gått förbi många gånger och tycker alltid att det ser så mysigt ut. Jag hade redan ätit frukost men beställde cappuccino och yoghurt med bärkompott och granola som en second breakfast. Verkligen mysigt ställe! Syns inte i bild men det var många som satt här och jobbade. Det brukar vara bra betyg för ett ställe tycker jag, att det liksom är såpass bra vibe att man kan sitta länge. Sen klev vi ut i det underbara oktobervädret. Jag bad Alice föreviga min outfit som jag kände mig fin i. Älskar mina loafers från Tod´s som jag köpte förra hösten, jeansen är Totemes Classic Cut, Acne kavajen fick jag av Adam i julklapp och det är verkligen den perfekta svarta kavajen. Den grå cashmere scarfen från Toteme köpte jag tidigare i höstas och den har jag använd nästan varje dag sedan dess. Svärmors gamla Mulberry väska fick jag låna på obestämd tid när jag gick i högstadiet (ja jag och Adam blev ihop då) och den har jag alltså kvar. Tack svärmor! Bredvid Bar Shtisel ligger Ilse Grön Krog som jag bara varit och tagit ett glas på men som jag gärna vill gå tillbaka till för att äta. Vi gick upp för Karl Johansgatan och in i trädgården bakom Gathenhielmska huset. En underbar oas precis vid Stigbergstorget. Sen var det dags att lämna Majorna och kramas hejdå med Alice för att bege mig mot stan. Klockan 12 var det nämligen dags för lunch på Artilleriet som hade bjudit in ett gäng gäster för att få möjlighet att lära känna varumärket De La Espada. Bikt stod för maten som verkade mycket lovande efter en snabb titt på menyn. Fint i varenda hörn här. På tal om fint! Maten var både vacker och så otroligt god. Blev sugen på att besöka restaurangen. När kaffe och kaka serverades började Luis De Oliveira, grundare av De La Espada, berätta om hur varumärket startade och dess filosofi. Vi fick även en rundvandring i butiken där Luis berättade ingående om produkterna. Detta vitrinskåp är helt magiskt. Även detta sideboard. Att höra Luis berätta om både tanke- och tillverkningsprocessen av alla produkter var verkligen inspirerande. Blev djupt imponerad. Efter rundvandringen och alla berättelser var det dags att bege sig vidare. Kolla bordet med handgjorda kalekplattor förresten. Luis berättade ett det är en tjej som sitter och bestämmer hur plattorna ska läggas för att få ett så fint resultat som möjligt eftersom att de är handgjorda och därmed helt unika allihop. Dock inte så långt. Bara runt hörnet till Artilleriet The Kitchen. Hittar alltid något här inne. Denna gången blev jag sugen på kokboken Somehow Salads. Ett drömkök. Drömfat från Astier de Villatte och glasen har jag inte sett tidigare men så fina ju, de perfekta glasen till en juldukning. Längtar ni också till julmyset?