JOHANNA BRADFORD
Välkommen till min blogg om inredningstankar, dagdrömmar, vårt hus Rapphönan Nr.9 samt livet i stort och smått. Plus allt annat som inspirerar mig och förhoppningsvis er.
Annons

Sommarhej vol.1

Jag glömde visst bort att logga in här i fredags som utlovat, trots att jag faktiskt tänkt på bloggen och saker jag skulle vilja dela med mig av precis varje dag. Det är såklart kul men jag längtar också till den dagen hjärnan kopplat bort det helt. Om det nu går. Kanske är jag helt enkelt en person som gillar kommunikation och inspiration. Med eller utan semester. Jag märker i vilket fall som helst att jag har blivit mer aktiv på instagram, där går det fort att dela med sig och det känns på något vis mer lättsamt och lättsmält. Datorn har jag dock bara haft uppe en enda gång på 10 dagar och mailen kollar jag bara en gång om dagen, istället för att vara ständigt uppkopplad. Små steg mot total semester alltså. Detta inlägg blir en salig blandning av mobilbilder från den gångna veckan, några tips och lite inspiration jag vill dela med er. Hoppas att ni ska gilla!

Annons

Vi hade en underbar midsommarafton hos kompisar som har sommarhus i Glommen. Det regnade lagom till lunchen men det försvann ungefär lika snabbt som det kom och vi spenderade stunden precis när eftermiddag blir kväll på stranden till allas stora glädje. Att bada i mjukt kvällsljus efter en ordentlig regnskur måste väl vara bland det bästa som finns?  Måste tipsa om Elisabeths gulliga baddräkt från Minimarket som jag köpte på Åhléns för ett tag sedan. Vill äta upp henne när hon springer omkring på stranden i denna❤️

Midsommmarmat kan man ju äta hela sommaren lång tycker jag. Matjessill, färskpotatis gräddfil, rödlök, gräslök och rädisor äter nämligen jag till lunch minst två gången i veckan hela juni och juli. Extra gott blir det med brynt smör som hälls på hela tallriken precis innan servering, det har jag lärt mig av Siri Barje.

Annons

Vi har hunnit med en hel del fix hemma, som att sätta upp gardiner i vardagsrummet till exempel. Detta blev verkligen pricken över i:et i vardagsrummet. Så ombonat och mysigt. Tyget heter Painted Stripe av Helene Blanche och gardinerna har jag låtit så upp på Engelska Tapetmagasinet där även stången är köpt. Älskar att den är sådär smal men samtidigt robust i smide.

Jag är så himla dålig på att tänka textil när jag tänker inredning i planeringsfasen men i och med att husets första ordentliga gardiner kommit upp och jag sett vilken otroligt viktig roll de spelar i inredningen ska jag verkligen ta med mig att tänka textil samtidigt som man tänker färg och tapet. Jag blev så inspirerad av hur Meta Coleman lägger upp allt såhär när hon jobbar med inredningsprojekt. Detta är liksom till ett enda rum och hon har tänkt på allt. Är det i höst jag börjar göra mer inredningsprojekt kanske?

Eftersom att det inte blir någon resa till England som planerat i höst och då heller inget efterlängtat besök på Charleston House tröstshoppade jag i deras onlinebutik istället. Sex böcker, ett print och så en blomsterkorg. Jag tipsade om det på Instagram med det tåls att upprepas. Många museum drabbas hårt i tider som dessa så stötta genom att köpa något eller bara bidra med en slant via deras hemsidor. Det vore så sorgligt om alla dessa fantastiska ställen inte kunde få leva vidare tycker jag.

Annons

I slutet av april sådde jag och Gillis ett litet frö som nu har vuxit sig till en ordentlig gurkplanta och i veckan var det dags att skörda första gurkan.

Så himla mysig grej att göra ihop med barn! Och för ens egen skull såklart. Jag fick inspiration och tips via Nicole Wilson som driver New Generation Gardens, kolla in hennes höjdpunkt som heter ”Fönstergurka” för att ta del av hur hon gör.

Vi har spenderat några dagar hos min mamma som bor i Varberg där vi har badat, badat och återigen badat. Samt ätit glass och hängt på lekplatsen i Societetsparken. Socitetén är målad med så fina gröna nyanser tycker jag.

I torsdags tog jag semester från semestern och hade ett sista ordentligt möte med alla delägare och anställda på Cupboards & Goods innan alla går på semester. Det var på tok för varmt för att sitta still inne så jag var tvungen att ställa mig här i dörröppningen några gånger och Charlotta fångade mig på bild. Vet att det kanske är opassande att säga men jag längtar faktiskt till hösten när allt det roliga vi har framför oss med köken drar igång igen. Först lite semester såklart men åh vad kul det är att få ha ett så roligt jobb.

Annons

På kvällen var vi hemma hos Mia och Marcus i Villa Talludden och grillade pizza på deras uteplats, önskade varandra glad sommar och firade vårt första halvår som företag samtidigt som solen sakta gick ner i västerhavet. Vackrare ställe att bo på får man leta efter.

Fredag hemma vid köksbänken igen och dessa tomater fick jag med mig hem från Varberg. Lokalt odlade och så himla goda.

På tal om tomater nu när de är som godast. Detta recept la Sofia Wood ut förra sommaren på insta storys och det är sedan dess ett av mina absolut bästa pastarecept sommartid. Lova att prova 🍅

Annons

Lördag betydde sovmorgon för mig och en frukostbricka som bars ut i trädgården med denna boken som sällskap. Rekommenderas varmt!

På kvällen tapetserade jag äntligen detta lilla hörn i vår groventré som alltså agerar dusch till blommor, lerig hund, smutsiga ytterkläder och skor. Det har stått såhär med bara gipsskivor upptill i nästan ett år nu för jag orkade inte bestämma vad det skulle vara för tapet men det har jag nu alltså gjort och igår kväll var det dags.

Två timmar tog det och jag är så nöjd. Jag älskar att tapetsera, som är väldigt mycket enklare än man tror bara man har lite tålamod. Här ser tapeten lite flammig ut men det är för att tapetklistret inte riktigt torkat ännu och så var det skymning när jag tog bilden. Drop Emerald heter förresten tapeten och även den är gjord av Helene Blanche. Hon och William Morris är Rapphönans husmönstergudar.

Visst ska vi kika på några bilder jag sparat på instagram det senaste?

Annons

Sean är min bästa för blomsterinspiration.

Fina väskor från Maison Bengal hos Straw London.

Höll på att börja dregla offentligt när jag såg att Louise Ljung gjort löjromspizza på smördeg. Herregud så gott!

Annons

Älskar klänningen, pärlhalsbandet, skorna och urnan med blommor i som Helle bär här. När jag läste texten insåg jag att blommorna inte är riktiga!?!

Stephannie har gjort den marängpaj med smak av citron och rabarber, mina favoritsmaker som dessutom är vacker som en sommardag.

Det kan eventuellt vara så att jag sparar ner varenda bild Marie-Louise Sjögren lägger ut men när det är såhär vackert är det ju svårt att låta bli. Goals inför badrum i ett framtida sommarhus.

Äntligen har Frederik Bille Brahe gjort en kokbok. All the stuff we cooked heter den och jag ska absolut beställa.

Annons

Prick denna outfit som Hanna Mw bar igår vill jag ha. Klänningen, hatten, picknick korgen. Ja tack!

Ännu en bild från Sean som får mig att vilja hoppa in i bild, äta upp kakan, dricka upp tekoppen och lukta på den rosa luktärten där, samtidigt som jag skriver ner några trädgårdsanteckningar.

Nu ska jag sjunka ner i badkaret och sedan gå och lägga med med vidöppna fönster. Nästa gång vi hörs är det juli. Tänk att vi är här nu. Mitt i sommaren 💘

 Puss & kram

13 kommentarer till “Sommarhej vol.1”

 1. Caroline Flindt skriver: 29 juni 2020 kl 06:58

  Åh Johanna, vilket madforgiftning och helt fantastiskt inlägg, allt det jag gillar på din blogg!! Fortsat underbar semester, kram Caroline
  @ajoyfulliving


  1. Caroline Flindt skriver: 29 juni 2020 kl 13:12

   Ok, fel ord!🙈🙈🙈 skulle stå MATIGT inlägg😂. Sorry💗


   1. Asa skriver: 1 juli 2020 kl 09:32

    Haha! Detta gjorde verkligen min dag! Matförgiftning!


 2. Mara skriver: 29 juni 2020 kl 09:29

  Älskade det här inlägget,så mycket fin inspiration och vackert !


 3. Sofia skriver: 29 juni 2020 kl 10:51

  Så inspirerande – fin mix av mat, inredning, stil m.m. Tack!!


 4. Helen skriver: 29 juni 2020 kl 11:06

  Vilket härligt sommarinlägg


 5. NinniLovisa skriver: 29 juni 2020 kl 11:45

  Underbart… 🌿💚 T a c k Johanna 💚,
  NinniLovisa.


 6. Linn skriver: 29 juni 2020 kl 12:25

  Å vilket härligt inlägg! Vilken lycka ändå att få längta till jobbhösten. Älskar din gurkplanta! Så coolt att det kan bli så av ett litet frö, kommer aldrig fatta haha. Var kommer din klänning ifrån? Drömfin😍 tycker så mycket om den här typen av inlägg med små inblickar i ditt liv, får en så härlig känsla och inspiration


 7. Linda skriver: 29 juni 2020 kl 13:41

  Vilket underbart inlägg! Jag ser fram emot nästa 😊


 8. Mara skriver: 29 juni 2020 kl 15:03

  Vad är det förresten för klänning som Hanna MW har på sig? Kan man hitta den eller liknande nånstans??😍 (har inte instagram eller Facebook så är lite utlämnad till er här i bloggens värld)


 9. Monika skriver: 30 juni 2020 kl 08:56

  Åh, älskade detta inlägg!!! Så härligt, inspirerande, fint💕Längtar redan efter nästa…


 10. Kamilla skriver: 30 juni 2020 kl 10:29

  Bästa inlägget, så härligt och mjukt!
  Kram och ha en fin sommar.


 11. Iina Holopainen skriver: 1 juli 2020 kl 08:59

  Vilken inspirerande och härlig inlägg! Att få läsa detta på morgonen när man har fått alldeles för lite sömn under natten (bebis som vaknar varje timme…) var helt underbart. Jag blev glad, inspirerad och vart i hjärtat. Tack Johanna!

  Ha en underbar semester


Dela på:
Laddar