Detta recept kommer ursprungligen från en av mina största matinspiratörer Sofia Wood som driver bloggen Chez Wood. Här hemma lagar vi denna rätt minst en gång i veckan. Receptet går att variera i det oändliga men grundstommen består av: 400 g spaghetti 5-6 matskedar olivolja 3 klyftor vitlök 1 stor nypa torkade chiliflingor 400 -500 g småtomater 125 g buffelmozzarella 1 knippe basilika Vällagrad parmesan Finare olivolja till servering Salt och peppar Just denna gången hade jag även i svartkål, citron och persilja. Och så använde jag pappardelle istället för spaghetti. Sätt ugnen på 180C och lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla över någon matsked olivolja, salt och lite nymalen svartpeppar. Rosta i ugnen ca 40 minuter. Skiva vitlöken så tunt du bara kan men hacka den inte. Häll olivoljan i en stekpanna och lägg i vitlöken och chilin i den kalla oljan. Värm försiktigt upp men var mycket noggrann med att inte bryna vitlöken. Om den börjar ta färg får du börja om. Låt fräsa försiktigt tills vitlöken blir genomskinlig och chilin blir aromatisk. Strimla svartkålen och låt steka med i vitlöken och chilin i någon minut. Koka pastan al dente och häll av snabbt. Det gör inget om en liten del av pastavattnet är kvar. Det är så stärkelserikt att det hjälper binda oljan till en silkig sås. Häll över pastan i stekpannan och vänd pastan så oljan, vitlöken och chilin blandas runt väl. Ta ut tomaterna och vänd ner i pastan tillsammans med vätskan som bildats i ugnsformen. Smaka av med ordentligt med salt och nymalen svartpeppar. Strimla basilikan och persiljan och vänd i, riv ner skalet av en ekologisk citron, riv över mozzarella och servera med ordentligt med parmesan hyvlad över och ett par extra droppar av din finaste olivolja. Klart att serveras! Bland det godaste som finns om man frågar mig. Tusen tack till Sofia som delat med sig av detta recept och till Alice som förevigat så fint. Foto: Alice J