JOHANNA BRADFORD
Välkommen till min blogg om inredningstankar, dagdrömmar, vårt hus Rapphönan Nr.9 samt livet i stort och smått. Plus allt annat som inspirerar mig och förhoppningsvis er.
Annons

Spagetti Aglio e Olio med långsamt rostade tomater och svartkål

hos-johanna2-1

Detta recept kommer ursprungligen från en av mina största matinspiratörer Sofia Wood som driver bloggen Chez Wood.

hos-johanna2-3

Här hemma lagar vi denna rätt minst en gång i veckan. Receptet går att variera i det oändliga men grundstommen består av:

Annons

400 g spaghetti
5-6 matskedar olivolja
3 klyftor vitlök
1 stor nypa torkade chiliflingor
400 -500 g småtomater
125 g buffelmozzarella
1 knippe basilika
Vällagrad parmesan
Finare olivolja till servering
Salt och peppar

Annons

Just denna gången hade jag även i svartkål, citron och persilja. Och så använde jag pappardelle istället för spaghetti.

hos-johanna2-5

Sätt ugnen på 180C och lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla över någon matsked olivolja, salt och lite nymalen svartpeppar. Rosta i ugnen ca 40 minuter.

hos-johanna2-7

Skiva vitlöken så tunt du bara kan men hacka den inte. Häll olivoljan i en stekpanna och lägg i vitlöken och chilin i den kalla oljan. Värm försiktigt upp men var mycket noggrann med att inte bryna vitlöken. Om den börjar ta färg får du börja om. Låt fräsa försiktigt tills vitlöken blir genomskinlig och chilin blir aromatisk.

Annons

hos-johanna2-11

Strimla svartkålen och låt steka med i vitlöken och chilin i någon minut.

hos-johanna2-13

Koka pastan al dente och häll av snabbt. Det gör inget om en liten del av pastavattnet är kvar. Det är så stärkelserikt att det hjälper binda oljan till en silkig sås. Häll över pastan i stekpannan och vänd pastan så oljan, vitlöken och chilin blandas runt väl. Ta ut tomaterna och vänd ner i pastan tillsammans med vätskan som bildats i ugnsformen. Smaka av med ordentligt med salt och nymalen svartpeppar.

hos-johanna2-18

Annons

Strimla basilikan och persiljan och vänd i, riv ner skalet av en ekologisk citron, riv över mozzarella och servera med ordentligt med parmesan hyvlad över och ett par extra droppar av din finaste olivolja.

hos-johanna2-21

Klart att serveras!

hos-johanna2-22

Bland det godaste som finns om man frågar mig. Tusen tack till Sofia som delat med sig av detta recept och till Alice som förevigat så fint.

Annons

Foto: Alice J

 

14 kommentarer till “Spagetti Aglio e Olio med långsamt rostade tomater och svartkål”

  1. sofiamokkasin.com skriver: 3 oktober 2016 kl 19:58

    Vackert, gott och så fint alltihop! Tack snälla du för att du länkade vidare till min sida i Weekly mix, det gjorde mig superglad!

    Massa kramar och en fin höst!!


  2. Ekenäslivekenasliv.se skriver: 3 oktober 2016 kl 20:47

    Låter supersmarrigt, måste jag testa 🙂
    Tack för tipset!


  3. Kristin på krickelinkrickelin.elledecoration.se skriver: 3 oktober 2016 kl 20:56

    Men shit va gott!! Tack och bock för bra recept.


  4. Amanda skriver: 4 oktober 2016 kl 09:10

    Måste prova i veckan! Undrar lite över vart mattan under matbordet är i från? Ser jättefin ut 🙂 Kram


  5. Fannytrettiosjukvm.com skriver: 4 oktober 2016 kl 10:44

    Det ser u magiskt gott ut Johanna! Och jag som älskar pasta, kanske får bli att jag testar redan i helgen = ) Kram Fanny

    trettiosjukvm.com


    1. Johanna skriver: 4 oktober 2016 kl 19:11

      Gör det! Så himla gott verkligen 🙂 Kram


  6. Malin skriver: 4 oktober 2016 kl 16:57

    Ser riktigt smaskigt ut 😉 Lite nyfiken på tröjan, vart är den ifrån?


    1. Johanna skriver: 4 oktober 2016 kl 19:11

      Den är från h&m trend 🙂


  7. buleskybulesky.se skriver: 5 oktober 2016 kl 05:26

    såg god ut ändå!!!


  8. Johanna och en Rostad tomat och kronärtskockspasta - The Way We Playthewayweplay.se skriver: 5 oktober 2016 kl 13:09

    […] kvinna, någon jag verkligen ser upp till!  Så tänk min lycka när hon igår publicerade det här fina inlägget med ett av mina recept från gamla bloggen. Det är en så himla smickrande och rolig känsla när […]


  9. Sandra skriver: 5 oktober 2016 kl 13:31

    Älskar Sofias recept, just det här har jag också gjort hur många gånger som helst och tröttnar aldrig (även om min vitlök brukar bli lite sisådär… 😉 )

    Kram till er båda!


  10. Lisa skriver: 6 oktober 2016 kl 20:46

    Jättegott och inspirerande! Lagade den här rätten idag och kommer absolut göra om den. Gjorde även ”världens godaste äppelkaka” – SÅ god, en ny favorit!


  11. Sofia skriver: 6 december 2016 kl 21:21

    Kanonfin pepparkvarn! Vart är den ifrån?


    1. Johanna skriver: 6 december 2016 kl 22:19

      Den är från Peugeot och har hängt med i 10 år så den kan jag varmt rekommendera.


Dela på:
Laddar