JOHANNA BRADFORD
Välkommen till min blogg om inredningstankar, dagdrömmar, vårt hus Rapphönan Nr.9 samt livet i stort och smått. Plus allt annat som inspirerar mig och förhoppningsvis er.
Annons

Startskottet för trädgården

Nu har det äntligen blivit dags att ta tag i vår trädgård och till min hjälp har jag fantastiska Emily Bratt som driver En annan slags trädgård. Vi sågs här hemma hos oss för några veckor sedan och hade även Alice med oss så att hon kunde dokumentera detta startskott. Detta trädgårdsprojekt kommer bli en följetång och jag kommer dels skriva mycket mer detaljerat om tankar och saker vi tar upp i filmen och så kommer såklart fler filmer. Men just nu nöjer jag mig helt enkelt med att dela denna film som ni kan kika på så tar vi alla detaljer sen.

Annons

Hoppas att ni gillar, jag har nämligen inte vågat kolla än med risk för att jag inte skulle dela med mig av filmen. Men Emily är fantastisk, det vet jag! Resten bjuder jag på.

Annons

13 kommentarer till “Startskottet för trädgården”

 1. Sofia S skriver: 12 mars 2020 kl 15:21

  Roligt att få följa det!!


 2. Rebecka skriver: 12 mars 2020 kl 22:22

  Ska bli jätteroligt att följa! Har också en trädgård under uppbyggnad, har många drömmar och idéer men inte alltid lätt att veta hur man passar in dem i sin trädgård eller i vilken ände man börjar. Uppskattar att du vill dela med dig!


 3. Kristine skriver: 13 mars 2020 kl 08:34

  kul att få följa. Kom ihåg lekytor för barnen, kanske att de till och med får egna odlingslådor.


  1. Kristine skriver: 14 mars 2020 kl 19:06

   Mer från mig…
   Gör gradänger i slänten, ha trappan i gradängerna, ha även odlignslådor i dem!
   Odla månadssmultron (de kommer hela säsongen), blåbär, äppelmynta (supergott som the och i bakverk), och kryddor
   Se slänten som en spännande nivåskillnad som ni kan nyttja!
   Lycka till det ska bli så kul att följa er resa.


 4. Cicciekoproffsenstockholm.se skriver: 13 mars 2020 kl 09:31

  Ja, detta ska bli kul att följa!


 5. Elin skriver: 13 mars 2020 kl 09:39

  Så skoj avsnitt! Uppskattar det här mycket. Lycka till!


 6. Helena skriver: 13 mars 2020 kl 09:50

  Jättehärligt avsnitt! Så himla inspirerande, ser fram emot att få följa trädgårdsresan!


 7. Julia skriver: 13 mars 2020 kl 10:32

  Skall ni inte ha någon fin lekstuga eller trädkoja åt barnen? Det finns så himla fina sådana numera. Jag tänker också en rutschkana i den tråkiga slänten. Och någon fin gunga, kanske?
  Dessutom odlingslådor till dahlior etc.


 8. Charlotte2700kelvin.se skriver: 13 mars 2020 kl 11:30

  Så kul att följa, ser alla fina rosor framför mig, känner nästan doften. Varierad belysning är ett jätte intressant verktyg att bygga rum och variera känslan i trädgården, belysa det fina, dölja det mindre attraktiva. Enkelt att testbelysa med ficklampor eller mobilen. Flera ideer och artiklar finns på http://www.2700kelvin.se Ha kul – inred med ljus.


 9. Christina Gbg skriver: 13 mars 2020 kl 20:54

  En så energisk visning! Så himla härligt! Blev lite eld och lågor av inspiration själv och var ute och fixade med saker i trädgård direkt.
  Johanna, det är helt klart att Emily Bratt vet vad hon gör, det hörs och märks i det inlägget; så proffsigt.. säger alltså min erfarna ”trädgårderar-hjärna”.. och mitt hjärta.. hmm. hmm.. (ska jag säga så.. Jodå! ). Som det där.. med naturängar istället för gräsmatta.. Åhh. Fint… hela den tanken är så rätt just nu. I England är man långt framme på den fronten..
  Och så vackert det blir, med tålamod (inte så enkelt som man kan tro..).
  Gillar också idén med små träden/buskar. Kanske någon apel, eller.. ? Vad blir det? Spännande..
  Härligt också med diskuterad vin på fasaden! Jag vet.. man blir ofta avrådd! Men ljuvligt. Underbart på hösten, även om löven faller ner rätt tidigt. Vågar du/ni ha det där.. för fasadens skull? Överväg i så fall sorten klättrande vildvin med fingrade klängen som snor sig runt ett klättermedium. Får jag också tipsa om engelska Classic Garden Elements, har du sett? Alltså vilken kvalitet (men tyvärr lite kostsamt). Helt suveräna stöd de har, även enkla fristående som man kan få ner i backen utan hantverkshjälp.. bra det.. kolla gärna! (Finns många andra bra sorter, i stål.. med bättre priser kanske, om man ska ha stora klättrande vildvinspartier utan att riskera fasaden).
  Men en sak, från en som ångrar ligusterhäcken.. Som infattnings-häckar finns bättre val vill jag mena. Lättare att hålla efter jämfört med liguster (som kan behöva beskäras flera gånger per år) är lilla fina, vackra Måbäret (som grönskar tidigt). Finns en sort som blir riktig fin och som också förblir låg (Pumila).. Bara några spontana tankar där.

  Känns övertygande efter den visningen att det kommer blir så bra. Kul att följa. Lycka till!


 10. Linnea skriver: 15 mars 2020 kl 00:03

  Så kul att få följa med i trädgårdens planering och förvandling! Tyckte redan att ni börjat fint med grusgångarna och corten-kanterna! Satte ni i dem själva eller har ni haft hjälp? Har du tips på hur man får det rakt & snyggt? Vi har ett påbörjat projekt där kanterna fått ta en vilopaus.. helt enkelt för att det var svårt att få det bra 🙂


 11. Lotta skriver: 15 mars 2020 kl 15:30

  Men oj så himla bra. Vilken inspiration.


 12. Isabelle skriver: 18 mars 2020 kl 10:04

  Jag har ingen trädgård men blev ändå så inspirerad och så skönt med något vanligt och peppigt mitt i allt kaos och det konstiga som pågår just nu. Tack för det!


Dela på:
Annons
Laddar