Nu ska ni få en ordentlig genomgång på hur jag gör det absolut godaste gröten jag vet. Flitiga följare känner säkert igen den för jag gjorde den för första gången i augusti 2017 och sedan dess har den varit en favorit som jag hela tiden återkommer till. Det är inte jag som har döpt den till Tantens Gröt utan det namnet fick den är Anna på Pom & Flora hörde av sig till mig och frågade om det var okej om de tog in den på sin meny samt i deras kokbok. Har kanske aldrig varit malligare och svarade självklart ja och från och med då heter den Tantens Gröt. Det här behövs till en portion: 1 dl havregryn 2 dl vatten 1 dl havremjölk 2 matskedar hjortronsylt Några sötmandlar En rejäl nypa kardemumma Salt Jag börjar med att koka själva gröten på helt vanligt vis. Det vill säga måtta upp 1 dl havregryn. Och 2dl vatten. En rejäl nypa salt. När gröten börjat koka ihop häller jag i en skvätt havremjölk som gör att gröten blir så himla len och krämig. När göten kokat ihop ordentligt häller jag ner den i en djup tallrik. Nu börjar det roliga och goda! En rejäl klick rysk yoghurt. En liten mindre klick hjortronsylt. Detta är den absolut godaste sylten till tycker jag men vill man hellre ha någon annan smak går det såklart (nästan) lika bra. Jag är lite sugen på att testa med en rabarber och vanilj variant nu när det finns gott om rabarber i trädgården och när det var semlesäsong gjorde jag med en grov egengjord mandelmassa istället. Det blev gott men jag saknade syran i det hela så rabarber och vanilj tror jag kan bli riktigt gott. Återkommer om ett utlåtande när jag testat! Sen kom jag på att jag glömt ta fram en sak. Nämligen mandlar! Dem skär jag på längden. Och strör på. Mycket kardemumma ska det vara. Sådär nu är den klar. Jag föredrar dock att äta med extra havremjölk till så att den bli extra len. Klar att äta! Foto: Alice.J