Godmorgon från platsen i huset jag älskar att sitta och skriva på när bara jag och Ben är vakna. Morgonljuset är underbart just här och det är något med att sitta på kortsidan av ett bord med en vägg bakom sig men med uppsikt över vardagsrummet där Ben sitter och kollar på TV, altandörrarna ut mot trädgården, trappen upp mot andra våning, halvrappen ner till hallen och gatan utanför. Det var upptäckt nummer ett. Upptäckt nummer två är att jag har bytt ut havremjölk mot ärtdryck i kaffet och gillar det. Kaffet smakar liksom mer kaffe och mindre sött. Från att Adam har skött allt som har med tvätt att göra så har jag gått och blivit en tvättgalning. Blir stressad om han skulle dra igång en maskin. Allt beror på vår älskade tvättstuga som de förra ägarna gjorde iordning när de totalrenoverade huset 1999. De hade också tre barn som då var äldre än vad våra när nu och föräldrarna hade därmed tillräckligt med erfarenhet och visdom kring vad som krävs för en väl fungerade infrastruktur för just tvätt. Det vill säga upphöjda maskiner, golvvärme, låååång arbetsbänk med bra förvaring under, eluttag på rätt ställen samt utrymme för strykjärn och annan klädvård. Jag firade mitt nya intresse med en ordentlig tvättkorg för jag insåg att det var hemskt att hålla på och rota omkring i vår gamla tvättkorg och försöka fiska upp just det som skulle in i tvättmaskinen. Nej, ordning och reda från start tack. Märkte upp med dymo vad som skulle läggas var. Fortsatte mitt nya liv med att märka upp lådan där vi har underlakan. Aldrig mer ska jag behöva veckla ut, mäta upp, vika ihop och leta vidare. Kommer ta det här organiseringsintresset till fler delar av hemmet känner jag. Glow Bonzer från Caia är underbar. Ett svep över panna, näsrygg och kindben och man ser perfekt solkysst ut. Jag har färgen Gold Cost och tackar den för årets solbränna. Arbois Poulsard från Jura är mitt bästa röda vin just nu. Jag lyssnade på avsnitt 584 av Alex & Sigges podd och blev otroligt sugen på att göra ostsåsen Alex beskriver cirka 1:03 minuter in in avsnittet. Så jag gjorde den och serverade till grillad Cote du Boeuf, hastigt grillad sparrisbroccoli och en tomatsallad. Alla kring bordet tappade typ talförmågan pga så gott och vi konstaterade att det aldrig mer behövs någon annan sås till grillat. Tack Alex! Ingen bild på såsen tyvärr men på chokladbollarna jag serverade till efterrätt. Också en upptäckt faktiskt. Att servera choklasbollar till efterrätt. En annan megagod efterrätt är Snickersglassen. Alltså så gott!! Idén fick jag från Lennart & Bror Fisk som jag gärna vill besöka asap. Jag ska verkligen inte ropa hej än för jag är långt ifrån klar men jag har börjat lägga gatsten i vår trädgård och det är så roligt. Så den sista upptäckten jag delar med mig av här är att det är inte så farligt att göra något man aldrig gjort tidigare och som alla varnar en för pga så krångligt och svårt. Det krävs bara lite tid och tålamod så klarar man det mesta.