Just nu blommar dahliorna som vackrast i vår trädgård. Jag planterade dem längst med grusgången i hopp om att de skulle bilda en frodig häck men i ärlighetens namn hade jag behövt ta lite bättre hand om dem för att en häck skulle kunna bildas. De har varken blivit vattnade, fått ordentligt stöd eller gödsel men men till nästa år har jag en ny plan så jag sörjer inte särskilt mycket. Huvudsaken är ju att de blommar. Minns som vanligt inte vad sorterna heter tyvärr men ska kolla upp ordentligt innan jag tar upp knölarna på vinterförvaring så att jag har koll till nästa år när de ska planteras ut igen. Jag gillar att mixa alla sorteras dahlior och denna bollvariant är en favorit. Nu ska vi gå vidare till plommonen. Men först ett stop i bersån för att föreviga dahliaplocket. Och hämta stegen. Vi har ett plommonträd som gett oss så mycket frukt i år och i mitten av september mognar alla samtidigt. Så då gäller det att plocka. Särskilt fint i kombination med dahlior. Nästan säker på att det är Victoria plommon vi har. Eller? När jag plockat alla längst ner i trädet är det dags att ta fram stegen. Man (jag) blir lite besatt av att plocka. Vill liksom inte att något ska gå till spillo. Men nu får jag nöja mig för denna gången. För nu är det dags att gå in. Tar av mig skorna i hallen. Och ställer in skörden i köket. Jag börjar med att hälla upp vatten i vasen som dahliorna ska få stå i. Och så ställer jag i dem i vasen en och en. Snittar först om stjälkarna såklart. Och placerar sedan ner i vasen. Kommer aldrig någonsin sluta fascineras över det vackra i precis varenda dahlia. Piffar runt lite bland blommorna. Ja men såhär blev buketten. Väldigt fin om jag får säga det själv. I nästa inlägg blir det plommonmarmelad!