JOHANNA BRADFORD
Välkommen till min blogg om inredningstankar, dagdrömmar, vårt hus Rapphönan Nr.9 samt livet i stort och smått. Plus allt annat som inspirerar mig och förhoppningsvis er.
Annons
Innehåller reklam för egen verksamhet

Vårt kök från Cupboards & Goods

Nu kommer äntligen det stora inlägget om vårt kök. Jag har ju skrivit en hel del om processen och även spelat in två youtube filmer som ni hittar här:

Men nu har det alltså blivit dags att presentera det färdiga resultatet och även berätta en väldigt rolig grej. Men vi tar allt från början. Jag kontaktade nämligen Mia som driver Kitchen & Beyond precis efter att vi hade köpt huset och frågade henne om inte hon ville göra vårt nya kök. Vi hade ett möte och hon berättade att hon höll på att fila på ett helt nytt kökskoncept som hon valt att kalla Cupboards & Goods och som enkelt förklarat baseras på färdiga moduler i shakerstil, helt i trä, tillverkade för hand på ett snickeri i Hyssna. Jag blev genast nyfiken och hon gjorde en skiss på hur det skulle kunna se ut hemma hos oss. Både jag och Adam höll pladask och kände att detta var 100% rätt till vårt hus så vi kom överens om att vi skulle få bli de allra första som fick ett Cupboards & Goods kök.

I juni levererades hela köket och allt sattes på plats. Eftersom att vi var de allra första som installerade ett Cupboards & Goods kök har det har krävts lite modifieringar och fix för att få allt att bli helt perfekt, vissa mått har fått ändras och jag har utvärderat hur precis allt fungerar i praktiken. Under köksbygget blev jag allt mer involverad i själva processen med att bygga upp företaget och ett bollplank till både Mia och hennes man Marcus som är med och driver bolaget så en dag frågade dom om inte jag ville bli delägare. Jag ville hoppa jämfota och skrika ut ett JAAA! Men sansade mig, diskuterade med Adam, funderade och kom fortfarande inte fram till något annat än ett stort och lyckligt JAAA! Så så fick det bli. Från min kärlek till Mias förmåga att skapa vackra kök, in i en ny idé, ett eget köksbygge och så sitter jag här idag som delägare i ett helt underbart köksföretag som knappt sett dagens ljus men som jag tror på så himla mycket.

Under nästa vecka, på möbelmässan lanseras Cupboards & Goods och då är även hemsidan klar så att ni kan få se mer av själva köken, alla kulörer, vårt pågående projekt med Carl Larsson gården men också på The Kitchen Planner™, ett unikt och analogt planeringsverktyg som lockar till kreativitet och skaparglädje, och som låter dig stå för utformningen av ditt nya drömkök. Fram till dess får ni väldigt gärna börja följa oss på Instagram där vi heter @cupboardsandgoods så lovar jag att hålla er uppdaterade om när hemsidan är live. Men nu är det dags. Det stora inlägget om vårt kök kommer här. Håll tillgodo!

Välkommen in! Såhär ser det ut när man kommer in i köket från serveringsgången. Jag visste direkt när vi bestämt oss för att bygga köket i detta rummet att diskhon skulle vara centrerat vid fönstret så det var det vi utgick ifrån när vi planerade köket.

Och det är nog bland det bästa beslutet jag tagit. Så himla härligt att stå här med uppsikt över trädgården.

Diskhon är tillverkad i carraramarmor och den kommer finnas till försäljning hos oss på Cupboards & Goods. För tanken är just att Goods delen ska vara fylld med det där lilla extra till ditt kök. Fina handplockade grejer som förhöjer känslan. Som hoar, kranar, knoppar, konsoller och massa annat. Kranen är tillverkad i obehandlad mässing och kommer bara bli vackrare med åren.

Vitrinskåpen är målade i kulören Birch Bark och den gröna kulören heter Forest Moss.

Lådorna är gjorda av massiv ek.

Och sidorna är sinkade för en stark skarv som också visar hantverksnivån och uppmärksamheten kring detaljer. Som ljuv musik i mina köksnörd-öron.

In till höger har vi en liten skafferidel med inbyggd kyl och frys samt ett brett skafferi.

Här var det ju tidigare ett litet badrum så utrymmet var lite trixigt men det blev perfekt att ha högskåpen här inne. Jag tycker att just högskåp kan tendera att ”äta” upp mycket av ett kök annars. Här tänker jag att jag skulle vilja sätta upp krokar eller kanske en knopplist på väggen mittemot högskåpen.

Här ser man utrymmet bättre och så spissektionen där till höger.

Spissektionen är jag så himla nöjd med. Jag älskar att den liksom tar för sig och att vi lät bygga in fläkten i en stor kåpa som vi kaklade i Byggfabrikens Vintage White kakel i olika storlekar. Väggen bakom spisen är kaklad med ett kakel från Stiltje som heter Handmaid Plain i färgen Grass. Den rejäla gasspisen med dubbelugn är från Ilve och även den kommer man kunna köpa via Cupboard & Goods.

Till höger om spisen har vi en liten ho och en vägghängd blandare.

Ursäkta nörderi nu men se så fint det är med de handmålade luckorna.

Okej det var allt för nu. Eller just det! Knopparna har jag fått massvis med frågor om och de kommer man också kunna köpa via oss. Tillverkade i obehandlad mässing, perfekt storlek och underbar tyngd. Hojtar när hemsidan ligger uppe, förhoppningsvis blir det på måndag. Och har ni vägarna förbi Stockholm nästa vecka får ni kika in i vårt tillfälliga showroom, lämna bara ett meddelande på vår Instagram i så fall så fixar vi så att ni får all info ni behöver. Är det något annat ni undrar är det bara att fråga. Nu ska jag verkligen avsluta och försöka sova, trots att jag är så pepp och glad inför lanseringen och att äntligen få prata och visa upp hela köket såhär.

Till sist vill jag bara rikta ett stort tack till Fanny Rådvik som tagit alla fina bilder och till Sophia Bratt som stylat så snyggt. Tack!

52 kommentarer till “Vårt kök från Cupboards & Goods”

 1. Pernilla skriver: 28 januari 2020 kl 23:42

  Så fantastiskt fint kök! Lycka till med den nya verksamheten! Ska bli kul att följa utvecklingen där.


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 00:20

   Tack snälla! Det tycker jag också 🙂


 2. Terese WElisabethterese.se skriver: 29 januari 2020 kl 00:09

  Stort grattis till delägarskap och nytt jobb! Heja Johanna!


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 00:20

   Tusen tack!


 3. Sofia Woodsofiawood.elle.se skriver: 29 januari 2020 kl 00:10

  Hurra Johanna! Ser helt OTROLIGT ut! Drömkök och drömföretag! x


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 00:20

   Tack! Vad roligt att du tycker det. Kan bara hålla med 🙂


 4. Maria skriver: 29 januari 2020 kl 00:16

  Hej ?vad är skillnaden på kitchen and beyond och cupboard? Är cupboard billigare?


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 00:19

   Enkelt förklarat är Kitchen & beyond helt platsritat för hand av Mia och mycket mer ”snickrat”. Cupboards & Goods är mer standardiserat och därmed inte lika dyrt.


 5. NinniLovisa skriver: 29 januari 2020 kl 00:48

  Wow och Mega Grattis Johanna ✨?✨ Klart Du ska vara delägare i köksföretag med all din passion och erfarenhet, vilket fint erbjudande. Önskar Dig och Er Lycka till !
  Varma Kramar från NinniLovisa.


 6. Emma skriver: 29 januari 2020 kl 03:47

  Så himla fint och så rätt för dig!


 7. Sara - Little miss fix itlittlemissfixit.blogg.se skriver: 29 januari 2020 kl 04:19

  Men wow!! Både för kök och delägarskapet! Heja dig och er. Detalj-och materialnörden sitter här och myser 😉


 8. Victoria_Alittleblissalittlebliss.se skriver: 29 januari 2020 kl 05:51

  Så sjukt snyggt, och vem skulle väl passa bättre än du till att jobba med detta? ❤️?


 9. Caroline FlindtHarmoniskerum.com skriver: 29 januari 2020 kl 05:55

  Grattis Johanna, ert kök är underbart och detta låter såå rätt. Blir jätte kul att följa dig på din resa m C&G???. Hejja dig, kram Caroline


 10. elsa billgren skriver: 29 januari 2020 kl 06:47

  Grattis till drömkök och jobb!!! ♥️♥️♥️


 11. Ann skriver: 29 januari 2020 kl 08:05

  Det är så otrooooligt fint,mysigt och smakfullt samt genomtänkt hela vägen. Vilken dröm!
  Så fantastiskt roligt och spännande för dig! Just också för att du är så tydlig med din vision av inredning gör också att detta uppdrag känns så oerhört genuint. Jag önskar dig verkligen All Lycka till!!❣️


 12. Karin skriver: 29 januari 2020 kl 08:20

  Så fint! Tack för inspo! Vi planerar nytt kök i liknande stil, men funderar fortfarande kring planlösningen. Finns möjlighet att få se bilder på hörnet med bordet också?


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 10:19

   Tack snälla! Detta hörn är under process men visar såklart när vi är helt klara 🙂


 13. Maria skriver: 29 januari 2020 kl 08:37

  Vackert! Den gröna Forest Moss kulören på luckorna är så fin. Vilket märke är den från?


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 10:21

   Little Greene men är osäker på om man kommer kunna köpa den i butik eller bara via cupboards & goods. Det är nämligen vi som namngett den.


 14. Anna skriver: 29 januari 2020 kl 08:45

  Grattis – och tack för att du visade resultatet. Var kommer lamporna i taken från? Jättefint med den synliga elledningen.


 15. Åsaatmycasa.se skriver: 29 januari 2020 kl 09:06

  Grattis Johanna & Grattis till Cupboards & Goods, vilken lyckad kombo <3


 16. Kristin Lagerqvistkrickelins.se skriver: 29 januari 2020 kl 09:19

  Hurra! Stort Grattis till allt – både fantastiskt kök och nytt jobb. Detta kommer bli så bra!


 17. Julie skriver: 29 januari 2020 kl 09:28

  Stort grattis! Ska bli kul att följa!


  1. Johanna Bradford skriver: 30 januari 2020 kl 00:03

   Tack snälla!


 18. Kjerulfskan skriver: 29 januari 2020 kl 12:32

  Åh vad kul! Äntligen kanske vi kommer till skott och kan beställa ett kök som har allt det där lilla extra som vi söker till vårt sekelskifteshus! Kommer ni kunna leverera upp till Dalarna tro?☺️


  1. Johanna Bradford skriver: 30 januari 2020 kl 00:02

   Ja självklart! Så roligt att du gillar det 🙂


 19. Sara skriver: 29 januari 2020 kl 15:11

  https://www.facebook.com/marketplace/item/624421298089795/

  känns nästan stalker-vibbigt att komma ihåg något sådant, men vill minnas att du skrivit om en sån här benjaminficus efter att ha varit på talldungens vandrarhem..


  1. Johanna Bradford skriver: 30 januari 2020 kl 00:02

   Haha, nejdå! Bara gulligt och snällt tycker jag. Tack för tipset. Jag köpte faktiskt en i våras men den passade inte in någonstans så jag gav bort den.


 20. Frida skriver: 29 januari 2020 kl 16:19

  Vilket fantastiskt kök!!!
  Vilken färg på väggarna?


  1. Johanna Bradford skriver: 30 januari 2020 kl 00:00

   Tack!
   Det är Clay Mid från Little Greene


 21. saramademoisellamozzarella.se skriver: 29 januari 2020 kl 17:16

  Var är den fina vattenkannan ifrån? 🙂


  1. Johanna Bradford skriver: 30 januari 2020 kl 00:00

   Lite osäker eftersom att det är Sophia som har stylat men kika på Artilleriet kanske?


 22. Elin skriver: 29 januari 2020 kl 17:45

  Underbart, då vet man vart man ska vända sig när det vankas nytt kök i vårt gamla hus! Heja dig!


  1. Johanna Bradford skriver: 30 januari 2020 kl 00:00

   Ja du är så välkommen. Tack snälla!


 23. Anna skriver: 29 januari 2020 kl 17:57

  Så fantastiskt roligt! Grattis Johanna! Ingen kunde vara mer lämpad för detta uppdrag. Tack också för att du visade upp det magiska resultatet av ert eget kök!


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 23:59

   Tack snälla!


 24. Hannaumealvenstad.se skriver: 29 januari 2020 kl 20:28

  WOW! Vilket sanslöst snyggt kök!


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 23:59

   Kan bara instämma! Men tack 😉


 25. Sandra skriver: 29 januari 2020 kl 21:25

  Vad spännande!
  Verkar komma upp fler modulkök i platsbyggd stil. Hoppas det kommer sprida sig o att fler bygger massiva kök som håller längre.
  Skandinaviska shakerkök har väl varit med några år nu? De har många fina referensbilder.
  https://instagram.com/skandinaviskashakerkok?igshid=1e2dw35c38gdb
  Vad skiljer detta kök från deras? Ser typ likadant ut. Vet du hur ni ligger prismässigt i jämförelse?


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 22:15

   Ja superkul! Tror absolut att fler och fler kommer vara noga med att välja massiva träkök framöver. All produktinformation och priser finnas på hemsidan så håll ut till nästa vecka 🙂


 26. Sofia skriver: 29 januari 2020 kl 22:23

  I och med gårdagens inslag på nyhetsmorgon – borde inte samtliga inlägg där du presenterar ditt kök samt företaget vara annonsmärkta? Eftersom det uppenbarligen varit det hela tiden (vilket man visserligen anat men det finns ju regler och lagar)? Bl.a. fälldes blondinbella i ett liknande fall nyligen.


  1. Johanna Bradford skriver: 29 januari 2020 kl 22:38

   Såg inte Nyhetsmorgon igår men detta har inte varit ett annonssamarbete från start utan något som vuxit fram och allt med delägarskapet blev klart nyligen. Men det är ju alltid bäst att ta det säkra före det osäkra så jag får gå tillbaka och märka upp alla inlägg för att undvika missförstånd. Tack!


 27. sofie skriver: 30 januari 2020 kl 15:03

  Jag DÖR så kul för dig och vilket inspirerande inlägg!!! SÅ SNYGGT!


 28. Pia skriver: 30 januari 2020 kl 18:05

  Herregud så snyggt ?


 29. Amanda skriver: 7 februari 2020 kl 11:07

  Hej! Helt underbart kök! Vad är det för tjocklek på din bänkskiva och hur mycket överhäng har du? Är i färd med att beställa bänkskiva och tycker denna ser perfekt ut! ?


  1. Johanna Bradford skriver: 7 februari 2020 kl 12:19

   Tack snälla! Oj, mycket bra fråga. Jag hittar tyvärr ingen tumstock just nu men så fort den kommer fram ska jag mäta. Återkommer 🙂


   1. Amanda skriver: 7 februari 2020 kl 13:20

    Tack snälla! ?


 30. Linn skriver: 10 februari 2020 kl 13:58

  Fantastiskt fint!
  Vart kommer kranen ifrån? Kommer även den säljas via Cupboards & Goods, och vet du i så fall från när?


 31. Simon skriver: 7 mars 2020 kl 20:17

  Hej!

  Jättefint, funderar själv på att bygga in fläkten.
  Tog ni en ”vanlig” och byggde en låda runt eller hur gick ni tillväga med det?


  1. Johanna Bradford skriver: 9 mars 2020 kl 19:44

   Tack snälla!
   Ja precis, en vanlig fläkt för inbyggnad från fjäråskupan som snickarna sedan byggde en låda runt.


 32. Louise skriver: 15 mars 2020 kl 14:22

  Wow vilket kök! Vilket jobb! Du är verkligen helt otrolig.

  Vi ska snart dra igång med vårat kök och tänkte slå till på det gröna kaklet. Vad har ni för färg på fogarna?


  1. Johanna Bradford skriver: 17 mars 2020 kl 11:30

   Men tack snälla!
   Ja vad kul. Älskar det gröna kaklet. Minns inte exakt men någon vit. Hade jag gjort om det hade jag dock valt en lite mer cremevit.


Dela på:
Annons
Laddar