Jag älskar den här bonaden från Fine Little Day med citat från Emily Bratt. Emily verkar vara en underbar människa och så härlig att följa på instagram. Missa inte filmen från när Fine Little Day hälsade på henne i sitt Svanvik. Via en story som Ellen Dixdotter la ut från sitt Österlenhus förstod jag att Näfveqvarn fötts på nytt och efter ett klick in på deras hemsida var jag helt fast. Hurra för Eva Anegrund som tagit upp produktionen av ett antal av de produkter som gjorde Näfveqvarn världsberömt under brukets storhetstid. I dag gjuts produkterna i samma kvalitet som på 1920-talet, men med en annan syn på hållbarhet. Produkterna gjuts av återvunnet skrot och efterbehandlas utan giftiga kemikalier. Produktionen sker i Sverige, och som energikälla används vind- och vattenkraft. In och läs mer om företaget här och missa inte all historia här. Är cirka en millimeter från att ringa Eva och tigga till mig ett jobb bara för att få vara en del av detta fantastiska. Vet dock inte vad jag skulle kunna tillföra till företaget så istället drömmer jag om att få pryda vår utsida med den klassiska bänken och några faunurnor. Detta kanske låter knäppt men för ett tag sedan kom jag att tänka på fjärilspasta och att det är så himla vackert. Och gott för såsen letar ju sig in i vecken och gör varenda tugga krämig och god. Jag tänkte att det var en underskattat pastasort och dumt att man inte äter det mer men att det säkert blir trendigt snart igen. Vad tror ni inte att jag möts av i mitt instagramflöde idag då? Jo fjärilspasta, eller farfalle som det heter på korrekt pastaspråk. Gjorda av trendsäkra Matateljén som jag för övrigt ska till imorgon tillsammans med Elsa, Sofia och Gustav. Dom serverar den med svart trumpetsvamp och rostat bröd. Vattnas i munnen på mig nu. Längtar till imorgon! Charlotte Lynggaard har haft familjedag ute i det fria och skapat denna dukning. Blir så inspirerad av att hon alltid gör så himla fint kring sådana här tillfällen. Att det vackra får gå före det praktiska ✨